AlpEren
✅️ Premium
ABD Başkanı Donald Trump, Kentucky'deki seçim mitinginde Sri Lanka açıklarında torpidoyla batırılan ve 104 mürettebatın öldüğü İran gemisine ilişkin konuştu: 'Neden onları vurmak zorundayız?' dedim. Generallerimden biri 'Efendim, bu daha eğlenceli.' diye yanıt verdi."
ABD ve İsrail'in İran'a saldırmasıyla başlayan
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Trump Kentucky'de düzenlediği seçim mitinginde 4 Mart'ta Sri Lanka'nın Galle kenti açıklarında "imdat" çağrısı yapan
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Generallerin bu kişilerin ABD donanmasında görev yapmaya uygun olmadığını söylediğini aktaran Trump, "'Neden onları vurmak zorundayız?' dedim. Generallerimden biri de 'Efendim, bu daha eğlenceli.' diye yanıt verdi." ifadesini kullandı.
104 ASKER ÖLMÜŞTÜ
Sri Lanka Donanması, 4 Mart'ta Galle kenti açıklarında "imdat" çağrısı yapan İran Donanmasına ait "IRIS Dena" gemisinin Hint Okyanusu'nda battığını teyit etmişti. İran ordusu, 136 mürettebatın bulunduğu gemide 104 askerin hayatını kaybettiğini, 32 personelin yaralı olarak kurtulduğunu duyurmuştu.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise Sri Lanka açıklarındaki İran gemisinin, denizaltıdan fırlatılan torpidoyla batırıldığını açıklamıştı. Sri Lanka, İran'a ait savaş gemisinin batırılmasının ardından yakınlardaki sularda bulunan bu ülkeye ait ikinci geminin kontrolünü ele geçirmişti.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.