Haber Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV WhatsApp'ta (WhatsApp kanallarına nasıl üye olunur?)

Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV WhatsApp'ta (WhatsApp kanallarına nasıl üye olunur?)

Siyaset, diplomasi, yaşam, ekonomi, eğitim, sağlık… Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan başlıkları artık NTV WhatsApp kanalında da yerini aldı. Peki WhatsApp kanallarına nasıl üye olunur?

5cPrGDsK00qZ3TGiHlmjGQ.jpg

WhatsApp uygulamasında artık "Gruplara" ek olarak kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla kontrol imkanı tanıyan "Topluluklar" özelliği de kullanılabiliyor.
rqfkM7JZ-0Ob-UiONMDUnQ.jpg

WhatsApp’ın yeni Topluluklar özelliği sayesinde WhatsApp içinde alt grup sohbetlerine de sahip olan büyük topluluklar oluşturulabiliyor ve topluluğun tamamına gönderilen duyurular kolayca okunabiliyor.
HhR60QcmYEOLv9hXGH2ALA.jpg

Ayrıca Topluluklar özelliği ile kullanıcılar, topluluğa gönderilen duyurulardan kolayca haberdar olabiliyor.WhatsApp, Topluluklar ile birlikte platforma yenilikler de getirdiğini açıkladı. Yeni gelen özellikler kapsamında, tüm kullanıcılar çevrimiçi durumunu gizleme ve grubun tamamına bildirim gitmeden sessizce gruptan ayrılma imkanı elde ediyor.
x_gwQCuRpE6Wuoi-4wT3jw.jpg

Ayrıca grupta konuşulanların gizliliğinin korunması adına WhatsApp Topluluklardaki Yöneticiler, gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma yetkisine de sahip olacak. Buna ek olarak WhatsApp, Grupları ve Topluluklar’ı daha da güçlendirecek yeni özelliklerin de yakın dönemde kullanıma sunulacağını açıkladı.Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yeni gelen özellikler ile birlikte sohbet içi anketler düzenlemek mümkün olacak. Aynı şekilde, aynı Grup veya Topluluk’ta bulunduğunuz kullanıcıların bir konu ile ilgili genel görüşünü öğrenme imkanı da sunulacak. Ve şu anda şirketlere sunulan Kanallar özelliğinin yakın zamanda kişisel olarak kullanılabilme olanağının da sunulması bekleniyor.
lK13jsDtFkKF7UFl7iE7LA.jpg

WhatsApp'ta eskiden durum güncellemelerinin bulunduğu sayfa, artık Kanallar özelliği de bulunuyor.
BPNAju0yQkesgBAZQTldPA.jpg

WHATSAPP TOPLULUĞU NASIL OLUŞUR?Topluluklar sekmesine gidin.Yeni topluluk’a tıklayın.Topluluk adını girin. Dilerseniz açıklama yazabilir ve bir topluluk simgesi de ekleyebilirsiniz.
X75Zk9lSHUmHj9GBYetRMg.jpg

Topluluk adı en fazla 100 karakter olabilir.Girdiğiniz açıklama, üyelere topluluğunuzun hangi konuda olduğuyla ilgili bir fikir vermelidir. Topluluk simgesi ekle’ye tıklayarak bir topluluk simgesi ekleyebilirsiniz. Görsel eklemek için Fotoğraf çek, Fotoğraf Yükle, Emoji ve Çıkartma veya Web’de Ara seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Ayarlanan grup simgesi, Sohbetler sekmesinde topluluğun yanında görünür.
8HYvpcuHzUO1F-70Tffzqw.jpg

Kanalı oluşturduktan sonra bazı ayarlar yapabilecek, kanal bağlantısını kolayca bulup, paylaşabileceksiniz. Kullanıcılar, kanal adını arayarak veya bağlantı aracılığıyla kanala bağlanabilecekler. Kanala kişiler tek tek eklenebileceği gibi bir URL bağlantısı göndererek de eklenebilecek. Kanal listesini incelemek için:WhatsApp ana ekranında 'Güncellemeler' sekmesine tıklayın. Sağ üst köşede yer alan '+' simgesine dokunun.'Kanal Ara' seçeneğini seçin. Açılan sayfada, katılmak istediğiniz kanalları görebilir ve arama yapabilirsiniz. Ayrıca, kanal isimlerinin yanında bulunan 'Yeşil onay işareti', WhatsApp tarafından doğrulanmış ve güvenilir kabul edilen kanalları temsil eder. Bu adımları takip ederek ilgilendiğiniz kanalları kolayca bulabilir ve katılabilirsiniz.
9bqq0R41JkWCAvK0H4f1UQ.jpg

NTV WhatsApp kanalında yerinizi almak için ise aşağıdaki linke tıklamanız yeterli, NTV WHATSAPP KANALI

 
Üst Alt