2025 YKS sonuçları ardından öğrenciler tercih sürecine giriyor. Adaylar, TYT-AYT ve YDT puanlarına göre 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans bölüm tercihinde bulunabilecekler. Tercih listesindeki üniversitelerden birine yerleşenler kayıt aşamasına geçiyor. Yerleştirme sonuçları ardından üniversite kayıtlarının başlaması bekleniyor. Peki, 2025 YKS üniversite kayıt takvimi belli mi, ne zaman?

2025-2026 eğitim ve öğretim yılında YKS ile bir yüseköğretim programına kaydolmaya hak kazanan adaylar yerleştirme sonuçları ile belli olacak. YÖK tarafından tercih tarihleri açıklandı. Online ve yüz yüze yapılabilen kayıt işlemleri için tarih bekleyişi başladı. İşte, 2025 üniversite kayıtları hakkında detaylar...

2025 üniversite kayıt işlemleri, yerleştirme aşaması ardından başlayacak. YKS tercihleri 30 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında olacak. Ardından sonuçların ilanı ve kayıt ve ek yerleştirme takvimleri duyurulacak. Öğrenciler tercihlerini
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Üniversite kayıtları e-Devlet üzerinden online olarak yapılabildiği gibi okulların öğrenci işleri biriminden de yüz yüze olarak gerçekleştirilebilir.

Adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan YKS tercih, kontenjan ve taban puanlarına ilişkin detayları içeren tercih kılavuzu kullanarak en fazla 24 tane okul yazabilecek.Kılavuzda üniversitelerin bölümleri, kontenjanları ve 2024'e ait taban puanları yer alacak. Tercihler,