Haber Ural Nehri taştı: Rusya ve Kazakistan’daki selde son durum

Ural Nehri taştı: Rusya ve Kazakistan’daki selde son durum

Rusya ve Kazakistan’dan geçen Ural Nehri’nin taşmasıyla başlayan sel, Nisan’ın ilk haftasından itibaren iki ülkede etkili oldu. Her iki ülkede de binlerce kişi tahliye edilirken baraj ve nehir kenarlarında güçlendirme çalışmalarına devam ediliyor.

srXE3fknZEO1yOMF5e4efg.jpg

Rusya ve Kazakistan’da baharın gelmesiyle eriyen karlar, başta Ural Nehri olmak üzere bölgedeki nehirlerde su seviyesini yükselterek seli tetikledi.
Xc-5HwLPLEK_pVND7tZyPg.jpg

Rusya’da Orenburg ve Kazakistan’ın batı bölgelerinde etkili olan sel sebebiyle binlerce kişinin tahliye edildiği, bölgelere sevk edilen ekiplerin nehir kenarlarında ve yerleşim yerlerinde güçlendirme çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.
EkhFzUZ39UKBcE0U-6ZQtA.jpg

Kazakistan’da sel bölgesinde dün inceleme yapan Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Ural Nehri boyunca devam eden selde durumun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.
jNu4KRxiNUK4JzsdWa5VqQ.jpg

Ural Nehri'nin bazı bölgelerinde su taşkını 190 metreyi aştı. Tehlikeli seviye 8.5 metredir. Tehlikeli su seviyesini kontrol altına almak için koruyucu barajlar inşa edildi.
ZuP0dNk_akqbHA069tcPuA.jpg

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ise dün barajın patladığı Orsk’ta su seviyesinde düşüş olduğunu ancak Ural Nehri’nde su seviyesinin 22 santimetre daha yükseldiğini ifade etti.
m-OjGNdIxEaLgeF30NHW-g.jpg

Sel bölgelerinde hayvanların da tahliye edildiğini ifade eden Bakanlık, Kurgan bölgesinde Uy ve Tobal Nehirlerinin su seviyesinin yükseldiğini ve bölgeden toplamda 4 bin 354 kişinin tahliye edildiğini ifade etti.
VampwDgyuEuYRUmEaiN2FQ.jpg

rBXUo4nSBUqgtT9bFry4MQ.jpg


 
Üst Alt