Haber VGM üniversite burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yükseköğrenim bursları ne zaman yatar?

VGM üniversite burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yükseköğrenim bursları ne zaman yatar?

KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) burs başvuru sonuçlarının ilan edilmesi ardından gözler VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) yükseköğrenim burs başvuru sonuçlarına çevrildi. Değerlendirilmelerin tamamlanması ardından burs hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Peki, VGM üniversite burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yükseköğrenim bursları ne zaman yatar?

D0lpoyFjJkG9f6aFlQYWkQ.jpg

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Başvuru sürecinin üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç beklentileri artış gösterdi.
A2l9tM94C0mO8EhhZMyyfg.jpg

Yapılan açıklamaya göre; KYK burslarından sonra değerlendirilmeye alınan VGM burs başvurularının bu yıl da aralık ayında sonuçlanması bekleniyor.
ugMr-p1tXUaDsKfxm1Q_eQ.jpg

Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından, başvuruda bulunan öğrenciler sonuçlarını adresi üzerinden sorgulayabilecek.
1jv0kYkwZE627Hi4KLddBA.jpg

2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir.
1rd7yE5OwEiv8dmsoT3xIA.jpg

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine adresinden erişilebilir.
 
Üst Alt