Haber Wagner lideri Prigozhin, Belarus'ta askerlerini karşıladı

Wagner lideri Prigozhin, Belarus'ta askerlerini karşıladı

Rusya'a geçen ay askeri bir ayaklanma başlatan paralı asker Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'i, Belarus'ta askerlerini karşılarken gösteren bir görüntü paylaşıldı. Videoda, Prigozhin'in, "Burada verdiğiniz eğitimle dünyanın en iyi ikinci ordusu olacaksınız." dediği duyuluyor.

19txnaU_GEGVPjx0f6hlXg.jpg

Rus paralı asker grubu lideri, Yevgeny Prigozhin'in Wagner savaşçılarını Belarus'ta karşıladığını gösteren bir video paylaşıldı.
pOVP3ORmCU2R1mR1hboemw.jpg

Bununla birlikte, Telegram'dan paylaşılan gece çekilen vieoda, Prigozhin'in görüntüsü net olarak seçilemiyor.
0Oh6tVR-vEula1Roeequ9g.jpg

Videoda, Prigozhin'in askerlerini karşıladığı, onlara uslu durmalarını söylediği ve verdikleri eğitimin Belarus ordusunu dünyanın en iyi ikinci ordusu haline getireceğini söylediği duyuluyor.
PP6L2Uu9G0CKBF--alv-OA.jpg

Diğer taraftan videoda Prigozhin, adamlarına bir süre daha Belarus'ta kalacağını söyleyerek, "Ukrayna'da cephede yaşananlar, Wagner'in kaRılmaması gereken bir 'rezalet'ti." ifadelerini kullanıyor.
sl9zpWkmY022y3iwuOpCHA.jpg

Diğer taraftan, geçtiğimiz günlerde, geçen ay Moskova yönetimine başkaldıran paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in Belarus'ta çekildiği tahmin edilen bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.
DFZNyDwj60qxMS8jKa2cQw.jpg

Prigojin, Ukrayna'daki savaştan çekilerek Moskova'ya doğru ilerlemiş ve bölgede kısa süreliğine büyük bir gerilim yaratmıştı. Ancak daha sonra fikrini değiştiren Prigojin, Belarus lideri Lukaşenko'nun arabuluculuk çabaları sonucunda Belarus'a yerleşme kararı almıştı.
0CFL668qA02yGzFOtWdQwg.jpg

Prigojin'in bu girişimi, Putin'in iktidarını ve uluslararası kamuoyundaki imajını sarsmıştı.
yGaCl2J18UiM_hM59Od9ZQ.jpg

Prigojin'in Belarus'ta bir askeri kampında yaşadığı iddia edilirken, Wagner'in liderinin Osipoviçi askeri kampında bulunduğu öne sürüldü.
jzQsdj9bAUyKHvQxTBwYng.jpg

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in kurucularından olan Andrei Troshev'i kurumun başına getirdi. Troshev, Rusya'da birçok üst düzey görev üstlenmiş ve Suriye'de devlet başkanı Beşar Esad'ın askerlerine destek veren askeri güçleri yönetti.

 
Üst Alt