Haber WhatsApp'tan yeni özellik: Sesli mesajlar bir kez dinlenecek

WhatsApp'tan yeni özellik: Sesli mesajlar bir kez dinlenecek

WhatsApp, tek seferlik görüntülenebilen fotoğraflar gibi sadece bir kez dinlenebilecek sesli mesaj özelliği üzerinde çalışıyor. Böylelikle gönderilen sesli mesajlar alıcılar tarafından tek sefer dinlenebilecek.

7eQ6iQgVNEaOs4CuXGBZJQ.jpg

WhatsApp, tıpkı görüntülü mesajlarda olduğu gibi sesli mesajların da tek seferlik dinlenebilecek şekilde gönderilmesi üzerinde çalışıyor.
WPCs-dhBgEyeKhgmVjl1sQ.jpg

Kilitli şekilde sesli not kaydederken sohbet çubuğunda yeni bir bir kez görüntüle simgesi mevcut olacak. Bu simgeye dokunduğunuzda, sesli not bir kez görüntüle modunda gönderilir, böylece alıcı bunu dışa aktaramaz, iletemez, kaydedemez veya raporlayamaz. Sesli notu bir kez görüntüle modu etkinken gönderdikten sonra dinleyemezsiniz ve alıcı da sesli notu kapattıktan sonra artık dinleyemez. Bu mod, yetkisiz erişim veya daha sonra dinleme olasılığını etkili bir şekilde en aza indirerek hassas ve gizli bilgiler için yeni bir gizlilik katmanı sağlar.
HtTKC7lEwkm1lDSMM16kiA.jpg

Bir kez görüntüle modunu sesli notlara ayarlama özelliği, Google Play Store'dan Android için WhatsApp beta ve TestFlight uygulamasından iOS için WhatsApp beta'nın en son sürümlerini yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacak.
_cjTi4TJUEy6-BksqwkxEg.jpg

Bir başka test edilen özellikle birlikte kullanıcılar artık sohbetlerinde tarih bazlı arama yapabilecek. Böylelikle eski mesajları bulmak çok daha kolay olacak.

 
Üst Alt