Nasıl Yapılır? Xiaomi Cihazlarda VoWiFi ve VoLTE Nasıl Açılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 1,697

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
9de00bb372.jpg

Bir çok Xiaomi kullanıcısının bilmedi ama cihazlarında var olan bir özelliği gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Belkide henüz sizlerde bu özelliğin varlığından habersiz cihazınızı kullanıyorsunuz. Evet VoLTE ve VoWiFi özellikleri bir çok cihazda zaten ayarlar kısmında bizlere seçenek olarak gelir. Fakat bazı Xiaomi cihazlarda bu seçenek görünmez ve bunu aktive etmemiz gerekir. Gelin dilerseniz öncelikle bu kelimelerin ne anlama geldiğine bakalım.

VoLTE Nedir?

İletişimin son derece önem kazandığı günümüzde, akıllı telefon kullanıcılarının sayısı arttığı gibi, yeni telefon modelleriyle birlikte yeni iletişim teknolojileri de ortaya çıkıyor. Telefon görüşmelerinin kesintisiz ve kaliteli olması adına önce 3G, daha sonra 4.5G teknolojisi geliştirildi. Tam da bu noktada volte teknolojisi devreye giriyor.

Peki, volte ne demek? 4.5G telekomünikasyon hizmeti; yüksek mobil internet hızı, artırılan data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan bir hizmet. Bu hizmetle birlikte volte teknolojisi hayatımıza girdi. Volte özelliği, telefon görüşmelerinde sesin anlaşılamaması veya görüşmenin kesilmesi sorunlarına çare oluyor. Burada hem sesli hem de görüntülü konuşmalarda yüksek netlik sağlayan berrak ses kalitesinden bahsediyoruz. Aynı zamanda telefonla konuşurken yaşanan mobil veri bağlantısının kesilmesi, arka planda çalışan uygulamaların durdurulması gibi problemler ortadan kalkıyor. Volte nedir sorusuna verilebilecek en net yanıt bu şekildedir.

Bu özellik telefon görüşmelerinde kullanıldığı için şimdi de volte araması nedir sorusunu yanıtlayalım. Volte araması ile hem görüşmenin kalitesi artıyor hem de ilk arama anında telefonun çalma süresi kısalıyor. Sesli aramaların bağlanma süresi 1 saniyenin altına kadar düşüyor. Volte araması yaptığımızda, karşı tarafa konumumuz da iletiliyor. Bu özelliğe sahip akıllı telefonlar sayesinde mobil data hattı üzerinden sesli aramalar yaparak, hızlı ve kesintisiz iletişim kurmak mümkün kılınıyor. Mobil data şebekesi ve WiFi üzerinden bağlantı kurarak volte araması yapmak için 4.5G abonesi olmak ve 4.5G uyumlu SIM kart kullanmak gerekiyor.

VoLTE Servisi Nedir?

VoLTE servisi nedir? Aynı anda veri ile ses kullanımına olanak tanıyan bir 4.5G hizmeti diyebiliriz. HD kalitede görüşmeler yapmayı sağlayan Voice Over LTE (Volte) servisi, ülkemizdeki telefon operatörlerinin verdiği bir telekomünikasyon servisidir. iPhone ve Android telefon modellerinde volte hizmetine geçmek mümkün ve kolaydır. Volte servisi aktif edilerek, gürültülü bir ortamda dahi sessiz bir alanda konuşuyormuş gibi üstün bir ses deneyimi yaşanmaktadır.

VoLTE servisi bu dönemde ülkemiz için büyük bir nimettir. Deprem, su baskını, acil sağlık sorunları gibi zor durumlarda telefonla iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Eskiden şebekeye bağlı problemler yaşanıyordu. Sinyal alınmaması, telefonun çekmemesi gibi durumlar volte gibi ileri teknolojiler sayesinde ortadan kalktı.

Modern çağda internet üzerinden yapılan sesli ve görüntülü görüşmeleri WhatsApp, BİP, Telegram gibi uygulamalarla yapabiliyoruz. Fiber güçlü HD+ görüşme imkanı sunan Volte hizmeti de yine interneti olan akıllı telefonlarda mevcut. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, bu hizmeti kullanabilmek için SIM kartın 4.5G uyumlu olması ve 4.5G'yi aktif edecek olan telefon operatörüne başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular bayilere giderek, çağrı merkezinden veya SMS gönderilerek yapılabiliyor.

Wi-Fi ile Arama (Vo-Wifi) Teknolojisi Nedir?

Yıl 2022 olsa bile cep telefonu gsm hatlarının hiç çekmediği, az çektiği veya şebeke sinyallerinin çok düşük olduğu çeşitli yerlere sıkça rastlamaktayız. Mesela, binaların bodrum katları, otopark katları, bazı plaza veya gökdelenlerin en üst katları, binalardaki asansör veya bazı kör noktalar cep telefonu kapsama alanı dışında kalmaktadır.

Sizlere bahsedeceğim bu teknoloji cep telefonu şebekesinin çekmediği veya sinyalin zayıf olduğu yerlerde yani cep telefonu görüşmesi yapamadığınız durumda alternatif bir çözüm olabilir.

Fakat bu işin yapılabilmesi için bazı şartlar var; eğer aşağıdaki koşullar uygun olursa sesli çağrı, gelen ve giden arama, video araması, sms alıp gönderme gibi hizmetlerden anlık yararlanabilirsiniz.

  1. VoWi-Fi uyumlu bir telefona ve telefon üzerinde güncel işletim sistemine sahip olmalısınız.
  2. Hattınızın Turkcell – Vodafone – TurkTelekom üzerine kayıtlı olması
  3. VoWi-Fi 4.5G servisidir. Bunun için 4.5G uyumlu sim kartınız ve 4.5G/Volte aboneliğiniz olmalı.
  4. Bulunduğunuz ortamda adsl, vdsl, fiber veya metro ethernet gibi herhangi bir internet bağlantısı olmalı ve bu hatta cep telefonunun Wi-Fi üzerinden bağlanarak internete çıkabilmesi gerekli.
Öncelikle bu cihazları operatörler tanımıyor. Dolayısıyla sim kartın kendisinden Volte Ve VoWifi açmak için destekleyen bir cihaza takın ve aşağıdaki smsleri gönderin.

Turkcell : HDSES Yaz 2200'a Gönder
Turkcell Destekleyen Cihazlar:

Türk Telekom : VOLTE Yaz 5555'e Sms Gönder
TT destekleyen cihazlar :

Vodafone : Destekleyen Cihazlardan birine 4.5g uyumlu sim kart takın, otomatik aktiflesir.
Vodafone Destekleyen Cihazlar :

SMS ile yada online hesap girişinden VOLTE ve VoWifi ayarlarımızı açtık sayalım.

b65dba2c33.jpg

Arama ekranına aşağıdaki kodu
Kod:
*#*#86583#*#*
yazın sim card carrier check DISABLED olacak ve ayarlara VoLTE seçeneği gelecek.

Gene arama ekranına aşağıdaki kodu
Kod:
*#*#869434#*#*
yazın ve VoLTE açılmış olacak.

875b8037-2b85-42cd-a517-580c7abfe4c8.png
 
Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Güzel anlarım olmuş gerçekten. Hem detay vermişsin hemde nasıl olacağını anlatmışsın. Elinesağlık dostum.
 

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
Mesajlar
45
Tepkime
44
Puanları
18
Teşekkür ederiz bu güzel konu faydalı ve gerekli
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
Etiketler
ayarlar volte vowifi wifi araması xiaomi
Üst Alt