Nedir? Xiaomi Mi Fit Uygulaması Nedir ?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 497

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,697
Puanları
113
Konum
Türkiye
Mi-Fit-uygulamasi-yenilendi110643_0.jpg

Xiaomi’nin cihazlarında kullanıcı deneyimlerini maksimuma çıkarmak adına kullandığı bazı özel uygulamalar var. Bu özel uygulamalar, Xiaomi cihazlarından tam anlamıyla fayda sağlamanıza olanak veriyor. Bir örnek vermek istersek daha önce sitemizde incelemesini yaptığımız Mi Home uygulamasını söyleyebiliriz.
Akıllı ev aletlerini kontrol etmenizi sağlayan bu uygulama tam da konumuz için iyi bir örnek. Bu yazımızda ise benzer bir uygulamayı anlatacağız. Yine Xiaomi cihazlarında kullanılabilecek olan bir başka uygulama ise Mi Fit uygulaması.

Mi Fit Nedir?
Fit adından anlayacağınız gibi, sağlık verilerinin ve spor verilerinin takip edilmesi için kullanılan bir uygulama. Akıllı saat ya da akıllı bileklikle eşleştirildiği zaman verileri toplamaya başlayan uygulama, aldığı güncellemelerle şu an başarılı bir noktaya gelmiş durumda. Neredeyse hemen her verinin tutulması sağlanıyor.

Mi Fit Uygulamasında Neler Var?
Akıllı ürünlerle eşleştirme sağladığı zaman, veriler gösterilmeye başlıyor. Peki hangi veriler var ve neler gösteriliyor?

Adım Takibi: En başta adım takibi var. Kaç adım attığınız, ne kadar yol aldığınız, yürümek yerine araba kullansaydınız ne kadar süre geçecekti, ne kadar kalori yaktığınız ve ne kadar yağ yaktığınız konusunda bilgiler veriliyor. Alınan mesafe ve toplamda kaç adım yüründüğü de yine bu kısımda görüntüleniyor.
Uyku Takibi: Uyku takibi bölümünde, uyku verileriniz hakkında bilgiler veriliyor. Hafif uyku, derin uyku, uyanık olunan zamanlar, uyku kalitesi konusundaki tüm veriler bu kısımda görüntüleniyor. Uyku kalite analiz sistemi ile çalışan uygulama, uyku kalitesinin ne kadar iyi olduğu konusunda da bir raporlama sunuyor.
Nabız Bölümü: Kalp atış verilerinizin yer aldığı kısım. Tüm kalp atış verilerinizi bu alandan öğrenebiliyorsunuz.
Sağlık Bölümü: Bu kısımda kilo verilerinizi uygulamaya girebiliyorsunuz. Tam sağlık takibi için bu verilerin girilmesi önemli.
Etkinlik Bölümü: Spor verilerinin takip edilmesini sağlayan etkinlik bölümü, yapacağınız spor aktivitesine başlamadan önce aktif edilerek tam takip sağlanabiliyor.
Akıllı Cihaz Ayarları: Mi Fit uygulaması üzerinden akıllı cihazınız ile ilgili ayarlamaları da yapabiliyorsunuz. Alarmları yönetebiliyor, bildirim kısımlarında seçimlerinizi belirleyebiliyorsunuz.
Mi Fit uygulaması ile akıllı cihazınızı eşleştirmenizle beraber tüm bu özellikleri kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın yeni akıllı bileklikler için yeni özellikler getirecek şekilde güncellendiğini de belirtmek istiyorum. Aktifliğini kaybetmeyen güzel bir akıllı cihaz kontrol uygulaması.
 
Son düzenleme:
Etiketler
mi fit nedir uygulaması xiaomi
Üst Alt