Haber Yargıtay memur alımı başvuru tarihleri: 2025 Yargıtay Başkanlığı personel alımı sınavları ne zaman? (Başvuru şartları ve kadro dağılımı)

Yargıtay memur alımı başvuru tarihleri: 2025 Yargıtay Başkanlığı personel alımı sınavları ne zaman? (Başvuru şartları ve kadro dağılımı)

Yargıtay Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere KPSS puanı ile 174 memur alımı gerçekleştiriliyor. Adaylar başvuracakları branşa göre sözlü sınava ya da sözlü ve uygulamalı sınava katılacak. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yürütülecek. Atama işlemleri güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ardından gerçekleştirilecek. 2025 Yargıtay 174 personel alımı başvuru ve sınav tarihleri...

u-Gmx-JdjUqZVCVFL0m5bg.jpg

Personel alımı ilanlarına Yargıtay tarafından bir yenisi daha eklendi. 35 yaşını geçmemiş ve KPSS'den en az 60 ve 70 puan alan adaylar başvuru yapabilecek. Yargıtay Başkanlığı 174 memur alımı kapsamında açık pozisyonlar; zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, destek personeli (hizmetli), şoför, temizlik görevlisi, garson, bahçıvan, bulaşıkçı, aşçı oldu. İşte, Yargıtay memur alımı başvuru şartları...
hYvtS5mGjEuGFmNpkEpAEg.jpg

Yargıtay Başkanlığı tarafından açılan memur alımı ilanına adaylar, 5-15 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “YargıtayBaşkanlığı–Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı adreslerinden başvurabilecekler.Her branşa göre sözlü sınav ya da sözlü sınav ile uygulamalı sınav aşamaları uygulanacak. Değerlendirmeler neticesinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ardından atamalar yapılacak. Sınavlara katılmaya hak kazanan adaylara sınav tarihi ve yerleri başvuru aşamaları ardından ilan edilecek.
RHMmftOH3UiXoAphk6bWTQ.jpg

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.b) Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,d) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamışolmak,e) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,f) Başvurunun son günü olan 15.09.2025 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.g) Adayların, 2024 yılı KPSS(B grubu) sınavına girmiş olmaları ve yukarıda tabloda yer verilen pozisyonlariçin belirlenen KPSS taban puanına sahip olmaları gereklidir.h) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,i) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarınaaykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisindeCumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesihtarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçekurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.j) Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamazlar.
JEci8AVY60y9RewESnj1lw.jpg

Zabit Katibi - 5 Lisans / 15 Ön Lisans Mübaşir - 5 Ön Lisans Koruma ve Güvenlik Görevlisi - 20 Ön Lisans Hizmetli - 30 Ön Lisans / 20 Ortaöğretim Şoför - 10 Ön Lisans / 10 Ortaöğretim Temizlik Görevlisi - 5 Ön Lisans / 20 Ortaöğretim Garson - 5 Ön Lisans / 5 Ortaöğretim Bahçıvan - 2 Ön Lisans / 3 Ortaöğetim Bulaşıkçı - 15 Ortaöğretim Aşçı (Sıcak Yemek) - 2 Ön Lisans / 1 Ortaöğretim Aşçı (Kebapçı/Dönerci) - 1 Ön Lisans
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt