Haber Yargıtay'ın başkanlık seçiminde 3. gün: Seçime bugün devam edilecek

Yargıtay'ın başkanlık seçiminde 3. gün: Seçime bugün devam edilecek

Yargıtay Başkanlığı seçiminden dün de sonuç çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Seçime bugün devam edilecek. Dün adaylıktan çekilen 2 adayın ardından seçimin bugün yapılacak altıncı turunda Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk aday olarak yer alacak.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin beşinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlanamayınca seçime bugün altıncı tur ile devam edilecek. Altıncı tur oylaması öncesi ilk 3 turda aday olarak yer alan Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak ile 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylıktan çekildi. Böylece Yargıtay Başkanlığı için aday sayısı 3'e düştü. Seçimin beşinci turunda, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 127, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 105, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı.

TEKRAR ADAYLIK BAŞVURUSU

Yargıtay İç Tüzüğü'ne göre başkanlık seçimi, tekrar adaylık başvurusu yapanlarla tekrarlanıyor. Bugün devam edecek seçimlerde, Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk başkanlık için yarışacak.
 
Üst Alt