Haber Yeni haftada önce ılık sonra serin hava: İzmir'in kuzeyi için sağanak uyarısı (İstanbul, Ankara, İzmir 5 günlük hava durumu)

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Yeni haftada önce ılık sonra serin hava: İzmir'in kuzeyi için sağanak uyarısı (İstanbul, Ankara, İzmir 5 günlük hava durumu)

Yeni haftanın ilk yarısında beş büyük şehir Libya’dan taşınan ılık havanın etkisi altında olacak. Pazartesi ve salı günleri yurdun batısında hava sıcaklığının 20 dereceye kadar ulaşması beklenirken, kuzey batı bölgelerde sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir’in kuzeyindeki ilçeleri yarın saat 11.00’den itibaren yerel olarak görülecek kuvvetli yağışlara karşı uyardı. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’de 5 günlük hava durumu…

UsgShM3ht0e01RBdDSZbqg.jpg

Yeni hafta sıcak başlıyor, yağış ülke genelinde bir gün ara verdi. Bu hafta pazartesi ile çarşamba arasında rüzgar Libya’dan ılık hava taşıyacak. Ancak perşembeden sonra kuzeyli rüzgarlar etkili olacak ve yurda serin hava hakim olacak.
-67sBLh6DUK-Q8VhPj1DYA.jpg

Pazartesi beş büyük kentte de güneş görülecek. Sıcaklıklar mart ortalamasının 4-6 derece üzerinde. İstanbul 16, Ankara 14, İzmir ve Antalya 20, Bursa 21 derece. İstanbul ve İzmir’de salı sağanak geçişleri görülecek.
VNhSob6nUk6bufor9CEcsA.jpg

Marmara’da hava az bulutlu ancak sabahları bölge genelinde pus oluşuyor. Hafif esen rüzgar salı günü orta hıza çıkacak ve yağmur geliyor. Sıcaklıklar 18-20 derece aralığında.
b9_QQcJ6eUCMgxGuaBetVg.jpg

İç Anadolu iki gün baharı andıran havanın etkisinde olacak. Güneş parlasa da çoğu kentte pus da var. Hafta geneli hava ılık, Konya 14, Eskişehir 16, Sivas ve Kayseri 11 derece. Salı günü termometreler 20 dereceyi görecek.
VuPzY5DVEUy8lE5UsgaD0A.jpg

Ege’de hava açık sıcaklık Denizli ve Aydın’da 23 dereceye kadar çıkacak. Manisa 21, Afyon 17 derece. Salı sahillerde lodos sert ve Manisa civarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Akdeniz’de de pazartesi hava sakin ve sıcak geçecek. Adana 21, Mersin 20, Kahramanmaraş 17 derece. Güneydoğu üç gün güneşli Gaziantep 16, Diyarbakır 15 derece.
1tuYEfc2VEGsFxRaiImG7w.jpg

Karadeniz ve Doğu Anadolu’da da sıcak hava etkisini gösteriyor. Karadeniz’in batısında hava daha ılık. Tunceli, Erzurum, Van boyunca ise sabah pus var. Bolu 17, Samsun 12, Trabzon 11, Erzurum 3, Malatya 13 derece.
mwy6Jo2KGUy6rz8BiThRtA.jpg

Türkiye'nin kuzeybatı şehirleri için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleriyle Edirne'nin güneyi, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir'in batısı ve İzmir'in kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olması bekleniyor.Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
axj2bBL8Ck6yITuFKrNUsA.jpg

Meteoroloji’nin uyarısında İzmir’deki yağışın kentin kuzeyinde bulunan Dikili ve Bergama ilçelerinde etkili olacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada, beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların yarın 11.00’den itibaren yerel olarak kuvvetli şekilde etkili olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ani sel, su baskını, yerel yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda yerel hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
idXun7eCVkKVsDIOFW2SJw.jpg

a6Kzh_X5wkC1pTLII9rLqg.jpg

CMTLuzAdMUGscwGUpjsXRg.jpg

DXSo3gzN0kStk-3h3DEpfA.jpg

J7pkAEbnZEOjQH2fJuR3yA.jpg

 
Üst Alt