YouTube, Bazı kullanıcıların 4K Akış için Ödeme Yapmasını istiyor

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 445

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
YouTube-logo-featured-810x298_c.jpg

YouTube, son birkaç ay içinde kullanıcılara izlemeleri ve oluşturmaları için yeni yollar sunan birçok yeni özellik ekledi. Firma ayrıca YouTube Shorts'u genişleterek içerik oluşturuculara gelecek yıldan itibaren daha çok kazanmaları için yeni bir yol sunuyor. Bunların hepsi mükemmel eklemeler olsa da, bazıları için son birkaç hafta içinde ortaya çıkan yeni bir değişiklik endişelere neden oldu. Görünüşe göre YouTube, 4K'da içerik izlemek istiyorlarsa bazı kullanıcıların Premium aboneliğe sahip olmasını şart koşuyor. Yani artık YouTube tam kullanım hakkı istiyorsanız premium paket satın almanız gerekmektedir.

post_1664727745_99336817146186.jpg

Bunun bir tür test mi yoksa yeni bir özelliğin yavaş yavaş kullanıma sunulması mı olduğu şu anda bilinmiyor. Belirli türdeki cihazlar için de kısıtlama olabilir. Ne yazık ki, bu ayrıntılar şu anda bilinmiyor, ancak son birkaç hafta içinde Reddit ve Twitter gibi çevrimiçi topluluklar aracılığıyla büyüyen bir dizi rapor var. 4K konusunda endişeli görünen çoğu insan, TV'lerinde YouTube izleyenlerdir, akıllı telefon kullanıcıları ise 1440p veya 1080p kalitesinde iyi görünüyordu. Diğer kullanıcılar, YouTube'un gelecekte bir ödeme duvarının arkasına başka çözümler koymasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. YouTube bu değişiklik hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmadı ancak bu anlaşılabilir bir durum.

Peki YouTube Premium ile ne elde edersiniz? En önemlisi, çevrimdışı oynatma için video indirme yeteneğinin yanı sıra reklamsız videolar elde edersiniz. Ayrıca arka planda veya ekran kapalıyken video oynatma, resim içinde resim desteği, YouTube Originals'a erişim ve YouTube Music Premium'a sahip olursunuz.

Net bir açıklama yok!​

Paylaşılan ekran görüntüsüne henüz Youtube tarafından bir açıklama yapılmadı. Şimdilik söylenti olarak ele alabileceğimiz bu durum, birçok kullanıcıyı üzeceğe benziyor. Çünkü biliyorsunuz ki Youtube, dünyanın en çok tercih edilen video platformlarından biri.

Kullanıcılar zaten reklamların artırılmasına tepkiliyken, 4K seçeneğinin ücretli hale getirilmesi daha da tepki toplayacağa benziyor.

Youtube Premium ücreti ne kadar?​

Youtube Premium, reklamsız olarak videoları izlemenin yanı sıra video indirme seçeneği de sunmaktadır. Youtube Premium Music’in de bulunduğu Youtube Premium, şu anda aylık 16.99 TL değerinde. Diğer ücretlendirmeler ise şöyle:

  • Bireysel, yıllık abonelik: 169.99 TL
  • Aile (5 kişiye kadar), aylık abonelik: 25.99 TL
  • Öğrenci, aylık abonelik: 9.99 TL
 
Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Eline sağlık dostum güzel anlatım olmuş
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
premium ücret youtube youtube premium
Üst Alt