Haber Zonguldaklı madenciler Kahramanmaraş deprem felaketinde yaşamını yitirenleri andı

Zonguldaklı madenciler Kahramanmaraş deprem felaketinde yaşamını yitirenleri andı

Türkiye’nin 11 ilini vuran deprem felaketinden etkilenen bölgelerde birçok kişiyi enkazdan kurtaran Zonguldaklı madenciler, depremin yıldönümünde yitirilen canları andı.

8nP1HJ18AE-PAaAB3bv2MA.jpg

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılarak birçok kişinin enkazdan çıkarılmasını sağlayan Zonguldaklı madenciler, hayatını kaybedenleri andı.
UEkEkbdWiEGWI4KN6ilK3g.jpg

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon ve Kozlu müessese müdürlüklerinde düzenlenen törenlerde, 6 Şubat 2023’teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
SBl8adqncUiGnV7DXnghfA.jpg

Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Gökay Demir, gazetecilere, tecrübelerine dayanarak domuz damı ve tahkimatımızı yaparak vatandaşları kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, “Oradaki acıları unutamadık, hala aklımızda ve kalbimizde. Çok üzücü bir olay. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
oJM7Bj2zcEeOSHbK8HVn5A.jpg

Madenci Hasan Dernek de depremin ardından 1 yıl geçse de hiçbir zaman unutmadığına değinerek, afet bölgesinde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını, olan imkanları kullanarak vatandaşları enkazdan çıkardıklarını ifade etti.
6GwA58JTe0CUCvSvEMFJrQ.jpg

Barış Akyıldız ise bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ederek, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.
09URglifc028VtN9khWvYQ.jpg

Törene, maden işçilerinin yanı sıra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, kurum amirleri ve davetliler katıldı.
 
Üst Alt