Nasıl Yapılır? iPhone'dan Gelen Mesajlar Android Telefona Gelmiyor mu? İşte Kesin Çözüm Yolları - Android / IOS

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 67
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
photo_2026-03-08_20-58-27.webp

Android telefonum neden iPhone'dan gelen mesajları almıyor?​

Android cihazlar ve iPhone'lar mesaj göndermek için farklı protokoller kullanır. iPhone iMessage kullanırken, Android RCS kullanır. Bu iki platform birbiriyle uyumlu değildir. Bu nedenle, iPhone'dan Android'e geçiş yaptıysanız ve mesaj almıyorsanız, mesajların SMS olarak gönderilmiyor olması mümkündür.

Hataya neden olabilecek bir diğer sebep ise zayıf ağ bağlantısı veya Android cihazınızdaki mesajlaşma uygulamasındaki bir sorun olabilir. Sorun ne olursa olsun, bu kılavuz sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Temel Sorun Giderme​

• Uçak modunu açıp kapatmak – Bu, SMS hizmetlerinizi engelleyebilecek ağla ilgili sorunları çözer.
  • 5G bağlantısı zayıfsa LTE'ye geçin – Cihazınızda 5G düzgün çalışmıyorsa, LTE'ye geçin. Bu, bağlantıyı stabilize edebilir ve sorunu çözebilir.
  • Spam klasörünü kontrol edin – Android'deki çoğu SMS uygulamasında yerleşik bir spam filtresi bulunur. Mesajlar spam olarak işaretlenmiş olabilir. Bu nedenle, önemli mesajların taşınıp taşınmadığını görmek için spam klasörünüzü kontrol edin.
  • Grup sohbetlerine telefon numaranızı yeniden ekleyin – Telefon değiştirmek sizi mevcut grup sohbetlerinden çıkarmış olabilir. iMessage gruplarına katılamasanız da, arkadaşlarınızdan sizi diğer gruplara davet etmelerini isteyin.

1. Çözüm Yöntemi : Ağ Ayarlarını Sıfırlayın​

Temel çözümler işe yaramadıysa, Android telefonunuzdaki ağ ayarlarını sıfırlayın. Bu, gelen mesajları engelleyen herhangi bir ağ ayarının geçersiz kılınmasını sağlayacaktır. İşte bunu nasıl yapacağınız:

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın. (Örnek olarak bir Samsung Galaxy telefon kullanıyoruz.)

Adım 2: Arama simgesine dokunun. Ardından, ilgili sonuçları bulmak için "Sıfırla" yazın.

Adım 3: Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini
seçin.

1772992887584.webp

4. Adım: Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğine tekrar dokunun. Ardından, Ayarları sıfırla'yı seçin.

1772993023844.webp

İşlem tamamlandıktan sonra, ek bir önlem olarak cihazınızı yeniden başlatın. Şimdi, SMS alıp almadığınızı test edin.

2. Çözüm Yöntemleri : Telefon Numaranızdan iMessage'ı Devre Dışı Bırakın (iPhone)​

Eğer iPhone'unuzda iMessage, Android telefonunuzla aynı telefon numarasına kayıtlıysa, Android telefonunuza gelen mesajları almakta sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, iPhone'unuz üzerinden bu telefon numarası için iMessage'ı devre dışı bırakmak akıllıca olacaktır. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın. Mesajlar seçeneğine kadar aşağı kaydırın.

Adım 2: Gönder ve Al'a dokunun.

1772993042842.webp

3. Adım: Android telefonunuzda kullandığınız telefon numarasını seçin. Açılan pencerede Kaldır seçeneğini belirleyin.

1772993058987.webp

3. Çözüm Yöntemi : Telefon Numaranızı iMessage'dan Kaydını Silin​

Yukarıdaki yöntem, aynı anda hem iPhone hem de Android cihaz kullanıyorsanız geçerlidir. Ancak, iPhone'dan Android'e geçiş yaptıysanız ve numaranızda iMessage'ı devre dışı bırakmayı unuttuysanız, bunu düzeltmek için alternatif bir yöntem mevcuttur.

Adım 1: Telefon numaranızı iMessage'dan kaldırmak için Apple'ın resmi portalını ziyaret edin.

Adım 2: Aşağı kaydırarak " Artık iPhone'unuz yok mu?" bölümüne gelin > telefon numaranızı ülke kodunuzla birlikte girin.

1772993071346.webp

3. Adım: Şimdi, "Kodu Gönder" e tıklayın.

1772993082643.webp

4. Adım: Telefon numaranıza gelecek kodu bekleyin. Kodu girin ve Gönder'e tıklayın.

1772993099550.webp

Bundan sonra Apple, telefon numaranızı iMessage'dan silecektir.

4. Çözüm Yöntemi: Android'de RCS'yi devre dışı bırakın​

Google kısa süre önce iMessage'a rakip olarak RCS adlı mesajlaşma standardını tanıttı. Bazen, iPhone'dan gönderilen mesajlar Android cihazınızda görünmeyebilir çünkü bu mesajlar RCS'yi desteklemeyen bir cihazdan gönderilmiş olabilir. Öncelikle Android'de RCS'yi devre dışı bırakın ve iPhone'dan mesaj alıp alamayacağınızı kontrol edin.

Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın > Tercihler'i açmak için üç noktalı menüye dokunun.

Adım 2: Ayarlar'ı seçin.

1772993117083.webp

3. Adım: Sohbet Özellikleri'ni seçin > Sohbet özelliklerini etkinleştir seçeneğinin düğmesini kapatın.

1772993134095.webp

• Etiketler Etiketler
    android mesaj alma sorunu imessage android sorunu iphone mesaj gönderme problemi iphone mesajları android gelmiyor iphone sms android ulaşmıyor
  • Geri
    Üst Alt