Haber ABD'den vatandaşlarına "Lübnan'dan ayrılın" çağrısı

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 19
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

AlpEren

✅️ Premium
ABD'den vatandaşlarına

ABD, ateşkese rağmen İsrail'in saldırılarına devam ettiği Lübnan'da güvenlik durumunun hızla değişebileceği gerekçesiyle vatandaşlarına ülkeden ayrılma uyarısı yaptı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Amerikan Büyükelçiliği ABD vatandaşlarına, ticari uçuş seçenekleri mevcutken Lübnan'dan ayrılmalarını tavsiye etti.



Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Lübnan'daki güvenlik durumu yakından takip edilmektedir. Güvenlik ortamı karmaşık olmaya devam etmekte ve hızla değişebilmektedir. Ticari uçuş seçenekleri mevcutken ABD vatandaşlarının Lübnan'dan ayrılmalarını önemle tavsiye ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada, Lübnan'dan ayrılmayı tercih etmeyen ABD vatandaşlarından ise acil durumlar için plan hazırlamaları ve son dakika gelişmelerini takip etmeleri istendi.



10 GÜNLÜK ATEŞKES



İsrail ordusu Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyindeki birçok beldeyi işgal etti. Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.



Lübnan ve İsrail arasında varılan 10 günlük geçici ateşkes, 17 Nisan'da yürürlüğe girdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söz konusu ateşkesi kabul ettiklerini ancak Lübnan'ın güneyinde işgal ettikleri bölgelerde kalmayı sürdüreceklerini ifade etti. Ateşkese rağmen İsrail saldırıları sürerken, Hizbullah da ihlallere karşılık verdiğini açıklıyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
← Önceki Konu

Haber  Meksika, ABD’ye diplomatik nota verdi

Geri
Üst Alt