Haber Almanya'da kar esareti: Tüm ulaşım sistemi durma noktasına geldi

Almanya'da kar esareti: Tüm ulaşım sistemi durma noktasına geldi

Almanya'nın güneyinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Münih Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi. Yarım metreyi bulan kar demir yolu ve kara trafiğini de etkiliyor.

r9qQCzTpwkixYjQEanw39w.jpg

Münih Havalimanı'nın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gece boyunca yağması beklenen yağmurun dondurucu soğuk ile birleşmesiyle aşırı buzlanma oluşacağı ve bu nedenle yerel saat ile 12.00'ye kadar olan tüm uçuşların iptal edildiği belirtildi.
ewBoKc1kskiPr3v2kfDRiA.jpg

Günde 770'den fazla kalkış ve inişin gerçekleştiği havalimanından etkilenen uçuş sayısının ilk etapta yaklaşık 330 olduğu aktarıldı.
VA8eXFjjZE654OvnnVLafQ.jpg

Bavyera'nın büyük bölümünde kışın şiddetli şekilde başlaması nedeniyle hava trafiğinde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle yüzlerce yolcunun havalimanında mahsur kaldığı belirtildi. Mahsur kalanlar için portatif yatakların havalimanına getirildiği duyuruldu.
P3SVrCfjcUSSvTLe3XxvZQ.jpg

Öte yandan yarım metreyi bulan kar yağışı demir yolu trafiğini de etkiledi. Alman Demir Yolları Deutsche Bahn (DB), Bavyera eyaletinden Baden-Württemberg eyaleti ve İsviçre'ye doğru yapılacak seferlerin aksayabileceği uyarısında bulundu.
Ahx8MvzUJkSDCOmMdFYzxg.jpg

DB, yolculardan zorunlu olmayan seferlerini 6 Aralık Çarşamba gününe kadar ertelemelerini istedi.
rtg3d2QbYEuuDzYcTPsnVw.jpg

Münih'teki kar ve sıfırın altındaki dondurucu soğuklar, trafiği olumsuz etkiliyor. Kentin tramvay hattında aksaklıklar yaşanırken, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.
bFaFGf1730uCJIOTDE-B2w.jpg

Starnberg ve Mühldorf am Inn bölgelerinin yanı sıra Augsburg'da da birçok okul kapalı kaldı.
RRXrTpStskix7I0NJaivLw.jpg

Alman Meteoroloji Dairesi ülkenin birçok yerinde buzlanma olabileceği uyarısında da bulundu.
iJLqX94XpEuvHmLqnQtJ4w.jpg

8tZaPigMjE2bgsMoRc23Xg.jpg

V1yOFKTz8EmjOcYEzdzF1A.jpg

zwf0bR6cDEm8NVI5eYRpFw.jpg


 
Üst Alt