Haber Almanya'da kar esareti: Uçuşlar iptal edildi, tren ve otobüsler çalışmadı

Almanya'da kar esareti: Uçuşlar iptal edildi, tren ve otobüsler çalışmadı

Almanya'nın Münih kentinde yaşanan rekor kar yağışı hayatı felç etti. Uçuşların yapılamadığı kentte tren ve otobüsler de çalışmadı.

R0yhejN7G0eDMZu0ecgKwA.jpg

Almanya'nın güneyindeki Münih kentinde yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Meteoroloji, kente bir gecede 44 santim kar yağışı düştüğünü açıkladı. Bunun Münih için aralık ayı rekoru olduğu belirtildi.
zN3D5riBlkq6htNxRnUhWA.jpg

Yollar kar ve buzla kaplandı, yetkililer halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.
8bitvpy07ku3es5a5Rhqyw.jpg

Yoğun kar yağışı yüzünden Münih havalimanı uçuşlara kapatılırken yaklaşık 800 sefer iptal edildi. İptallerden etkilenen yolcular terminallerde yoğunluk oluşturdu.
SskLos9d50yVvpRVXeVImw.jpg

Havalimanında gerçekleştirilemeyen seferlerin ardından uçuşlar yerel saatle bugün 06.00’da yeniden başladığı kaydedilen açıklamada, seferler yeniden başlamasına rağmen hava trafiğinde bazı kısıtlamalar yaşanabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, yolcuların sürekli olarak uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.
73ggLpZMe06wD4fewFitJg.jpg

Tren seferleri de aksadı. Kentin merkez tren istasyonu hizmet dışı kaldı. Şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım yapılamadı.
HbVidT7qtEW6rDC7QE_1vA.jpg

Demiryolu şirketi Deutsche Bahn tarafından yapılan açıklamada, demiryolu trafiğinin yarına kadar ciddi şekilde kardan etkileneceği belirtildi.
4CHDrrDWck61Diq_YjoX0g.jpg

Bayern Münih'in lig maçı, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. Alman temsilcisinden yapılan açıklamada, "Bayern Münih'in Union Berlin'e karşı dün TSİ 17.30'da Allianz Arena'da oynanması planlanan Bundesliga maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi." denildi. Açıklamada, "Bayern, Alman Futbol Ligi (DFL) ile yeni bir tarih üzerinde anlaşmaya varıldığı anda maçın yeniden planlanması hakkında bilgi verecek. Biletler, yeniden planlanan maç için geçerli kalacaktır." bilgisi verildi.
SVs_qce7-UKXdC78yz251g.jpg

XeUc79jM50iAs9rGcLhzQQ.jpg

_4LJ7hUQMUu1GjkgeM_umQ.jpg

XvTQO59GGkC7Z92w1aXPYw.jpg

wJtvjJkDeE29bHPWAvkECw.jpg

AdnfigwkFEGyOUSr1OOK7g.jpg

GjC6VmkmI0SVnzUOoVuSKQ.jpg

BSzd-cm3y0W20-1DADG0ag.jpg

tYkmfgPxqEWkia9kXnOy1A.jpg

BIyNmVHc70m8bWqSRpPiKw.jpg


 
Üst Alt