Nasıl Yapılır? Android'de Google Uygulama Pil Tüketimi Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 38
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
google-app-battery-drain.webp

1. Google Uygulamasının Önbelleğini Temizleyin​

Bu, pil tüketimini kontrol etmek için daha katı yöntemlere geçmeden önce deneyebileceğiniz basit bir çözümdür. Önbelleği temizlemek, oturum açma verilerinizi ve diğer ayarlarınızı etkilemez. Uygulama verilerini temizlemekten farklı olduğu için endişelenmenize gerek yok.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Uygulamalar'a gidin > uygulama listesinde ilerleyin ve Google'ı seçin.

1761736136551.webp

Adım 2: Depolama'ya dokunun > sol alt köşedeki Önbelleği temizle'yi seçin.

1761736154608.webp

2. Arka Plan Veri Kullanımını Önleyin​

Google uygulaması veya Google Play Hizmetleri arka planda sürekli Wi-Fi veya mobil veri tüketiyorsa, piliniz hızla tükenebilir. Uygulamanın arka plan veri kullanımını nasıl kapatabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Uygulamalar'a gidin > uygulama listesinde ilerleyin > Google'a dokunun.

Adım 2: Mobil veriye dokunun > Arka planda veri kullanımına izin ver seçeneğinin geçişini kapatın.

1761736190702.webp

3. Pil Kullanımını Kısıtlayın​

Google uygulamasının pil optimizasyonu ayarı devre dışı. Bu, uygulamanın arka planda çalışıp veri tüketebileceği anlamına geliyor. Uygulamanın pil kullanımını optimize etmek, ekstra pil gücünden ve kaynaklarından tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Adım 1: Ayarlar > Uygulamalar'ı açın. Uygulamalar listesinde ilerleyin ve Google'a dokunun.

Adım 2: Pil'e dokunun > Kısıtlı seçeneğini seçin.

1761736221418.webp

4. Konum Erişimini Değiştirin​

Uzun süre sürekli konum erişimi pilinizi hızla tüketebilir. Bu nedenle, Google uygulamasının konumunuza yalnızca kullanımdayken erişmesine izin vermek en iyisidir.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar bölümüne gidin. Uygulama listesinde ilerleyin ve Google'a dokunun.

Adım 2: İzinler'e dokunun > Konum'u seçin > Yalnızca uygulamayı kullanırken izin ver'i seçin.

1761736240896.webp

Adım 3: İstemde Her neyse izin verme seçeneğini seçin.

5. Fiziksel Aktivite ve Yakındaki Cihazlar İzinlerini Devre Dışı Bırakın​

Google uygulaması fiziksel aktiviteyi algılayabilir ve bununla ilgili belirli işlevleri gerçekleştirebilir. Ayrıca arka planda yakındaki cihazları tarayabilir. Bu iki aktivite gün boyunca pilinizi tüketir. Bu iki ayarın izinlerini kapatarak bundan kaçınabilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar bölümüne gidin. Uygulama listesinde ilerleyin ve Google'a dokunun.

Adım 2: İzinler'e dokunun . Fiziksel aktivite'yi seçin.

1761736266216.webp

Adım 3: Seçimi İzin verme olarak değiştirin. Geri dönün ve Yakındaki Cihazlar'a dokunun. Burada da İzin verme'yi seçin.

1761736346201.webp

6. Google Uygulaması için Güncellemeleri Kaldırın​

Google uygulaması bir sistem uygulaması olduğundan, tamamen kaldıramazsınız. Ancak, uygulama güncellemesini kaldırıp orijinal sürümüne geri yükleyebilirsiniz. Yukarıdaki çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa, ideal olarak bu son çare olmalıdır. Bunu yaptıktan sonra Google Asistan'ı tekrar kurmanız ve bazı uygulamalarda Google hesabınızın şifresini tekrar girmeniz gerektiğini unutmayın.

Adım 2: Güncellemeleri kaldır'a dokunun. Kaldırma işlemi tamamlanana kadar bekleyin.

1761736367077.webp

Etiketler Etiketler
android google uygulaması pil tüketimi android pil optimizasyonu android pil tasarrufu ayarları google arama pil tüketimi azaltma google uygulaması pil sorunu çözümü
Geri
Üst Alt