Haber Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Netanyahu'ya tepki

AlpEren

✅️ Premium
Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Netanyahu'ya tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi. Bakanlık, Netanyahu'nun sözlerini "mesnetsiz, provokatif ve gerçek dışı ithamlar" olarak nitelendirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı paylaşım, Ankara'nın tepkisini çekti. Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan'ı hedef alarak çeşitli suçlamalarda bulundu.



Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayınladı.



Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz, provokatif ve gerçek dışı ithamlar, Netanyahu ve suç ortaklarının uluslararası kamuoyunu yanıltma çabasından ibarettir." denildi.



Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında Netanyahu için "soykırım uzmanı" ifadesini kullanarak, "Soykırım uzmanı Netanyahu'nun, gerçeklerin üstünü örtmek için başvurduğu yalanlar, işlediği ağır suçların sorumluluğunu gizleyemez." değerlendirmesinde bulundu.



Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Netanyahu ve işbirlikçileriyle ilgili gerçekleri uluslararası kamuoyu önünde dile getirmeyi sürdüreceği belirtilerek, "Hukuku ve insani değerleri hiçe sayan eylemlerin hesabını uluslararası yargı mercileri önünde vermeleri için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
← Önceki Konu

Haber  Bill Gates "Epstein" ifadesi verdi. "Onunla görüşmek büyük bir hataydı"

  • AlpEren
  • Cevaplar: 0
Sonraki Konu →

Haber  Dışişleri Bakanı Fidan Bulgaristan'da

  • AlpEren
  • Cevaplar: 0
Geri
Üst Alt