Haber Doğal şifa deposu bu yıl bol miktarda var: Dikenli dallardan toplanıyor

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Doğal şifa deposu bu yıl bol miktarda var:  Dikenli dallardan toplanıyor

Bayburt'un dağlık bölgelerinde bu yıl kuşburnunun bol olduğu görülüyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte doğal şifa deposu olarak bilinen kuşburnu, hem sofraları zenginleştiriyor hem de kış hastalıklarına karşı doğal bir kalkan görevi görüyor.

5SacmgxTx0CVVaAUYgeIoQ.jpg

Dağlarda bu yıl bol miktarda bulunan kuşburnu, vatandaşların yüzünü güldürdü.
M6qTkK5_p0SucfFWcfe4YQ.jpg

Dikenli dallardan titizlikle toplanan kuşburnular, C vitamini açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olarak sofralarda yerini alıyor.
z0RAFhElGEyJakXeUCP7hg.jpg

Marmelat, reçel ve çay olarak tüketilen kuşburnunun kış aylarında öksürük ve gribal enfeksiyonlara karşı iyi geldiği biliniyor. Kuşburnu, aynı zamanda Bayburt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan tatlı çorbanın ana malzemesi olarak da kullanılıyor.
vh4OaXfWzkef9rZR_cUoKg.jpg

Geleneksel yöntemlerle toplanan kuşburnu, serin ve kuru bir yerde kurutularak, çay yapılıyor. Büyük kazanlarda yaklaşık iki saat kaynatılan kuşburnu, önce kevgirden geçirilerek çekirdeklerinden, ardından da çok ince bir elekten süzülerek posalarından ayrıştırılıyor.
pgr9AoQIKE2nJIRHYpJy4A.jpg

Bu zahmetli sürecin sonunda elde edilen kuşburnu suyu, yıl boyunca sofralara sağlık ve lezzet katıyor.
QTzdtibhc0iz4PvxMQu4gg.jpg

Bayburt'ta özel günlerde yapılan tatlı çorbanın yapımında kullanılan kuşburnu, hem lezzeti hem de şifa verici özelliğiyle sofralardan eksik olmuyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt