Haber Dünyanın en pahalı kahvesi: Kilosu bin dolar

Dünyanın en pahalı kahvesi: Kilosu bin dolar

Endonezya'nın ünlü Bali adası, ziyaretçilerine dünyanın en pahalı kahvesini deneyimleme imkanı sunuyor. Misk kedisinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdeğinden elde edilen "Luwak kahvesi" bin dolara kadar alıcı buluyor.

j0rKx71cL0-E4BztSmcKww.jpg

Endonezya'nın ünlü Bali adası, ziyaretçilerine, "Kopi Luwak" veya "Luwak kahvesi" olarak bilinen ve Misk kedisinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdeğinden elde edilen, dünyanın en pahalı kahvesini deneyimleme imkanı sunuyor.
SVVz-E0_iEaWVHRm1iVjDg.jpg

Endonezya'da, Luwak ya da Musang (Paradoxurus) olarak da adlandırılan Misk kedisinin midesinde sindirilemeyerek fermantasyona uğrayan çekirdekten elde edilen kahve, geleneksel kahve çeşitlerine göre daha az kafein içeriyor.
_g1JPymtpEudXkNhaVKHTQ.jpg

Luwak kahvesinin üretimi için Misk kedilerine genellikle arabica ya da robusta kahve ağacı meyvesi yediriliyor.Kedinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdekleri dışkılama yoluyla çıktıktan sonra temizleniyor, yıkama, kurutma, dış kabuğun soyulması ve kavrulma gibi işlemlerden geçiyor.Luwak kahvesinin kilosu, üretim işlemleri ve kalitesine göre, bin dolara kadar alıcı buluyor.
l9d79_tzakKH6BrldsdoHQ.jpg

KAHVENİN LEZZETİ, HAVAYLA BAĞLANTILIBali'nin Ubud bölgesindeki yerel bir kahve çiftliğinde görevli Ni Ketut Budiani, bu sıra dışı kahvenin uzun bir süreçten geçerek hazırlandığını belirtti.
CPdQ8058OkSvzvtU9Dd23Q.jpg

Kahve işleme sürecinin genellikle bir hafta sürdüğünü aktaran Budiani, güzel bir kahve elde edebilmenin sırrının havanın yağışlı olup olmamasına bağlı olduğunu anlattı.Açık gökyüzünde kahvenin aromasının daha güzel olacağını belirten Budiani, "Hava izin vermezse ve sonra içeride kurutursak, o zaman kahvenin tadı farklı olur." dedi.
_OuKU66wqEuic06IH0HNfw.jpg

SABAHA KADAR MİDESİNDE BEKLİYORLuwak'ın "özel bir kahve" olduğuna dikkati çeken Budiani, bu sıra dışı hayvanın, ağaçlardan toplanan kahve meyvesini gece yediğini ve sabaha kadar midesinde beklediğini söyledi.Budiani, kahve çekirdeğinin Misk kedisinin dışkısından ayrıştırıldığı süreci de anlattı.
nChJCVo7X06mg7yYm9ug5Q.jpg

Kahve çekirdeklerinin hayvanın midesinden çıktıktan sonra sıcak su ile yıkandığını, daha sonra bir süre kaynatıldığını aktaran Budiani, haşlanan kahve çekirdeklerinin de tercihen güneşte kurumaya bırakıldığını ve daha sonra kabuğunun soyulduğunu söyledi.
byGz0bVAuUynnUdIc71YOg.jpg

Budiani, tekrar sıcak suyla temizlenen çekirdeğin, kavrulup havanda dövülerek paketlendiğini belirtti. Luwak kahvesinin kavrulma şeklinin de müşterilerin isteğine göre değiştiğini anlatan Budiani, en az 2 kilogram kahve çekirdeği için öğütme işleminin yaklaşık 1 saat kadar sürdüğünü anlattı.
NrnOJ8RcG0CG8IO7k9J6ZA.jpg

Budiani, birçok yabancı ziyaretçinin fincan başına yaklaşık 3,5 dolara mal olan kahveyi tatmaya büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.Öğütülmüş kahvenin, elendikten sonra paketlendiğini belirten Budiani, "Birçok yabancı ziyaretçi kahveye büyük ilgi gösteriyor. Kahveyi ilk kez deneyenler gerçekten çok beğeniyor." diye konuştu.
RyaPu43Lu0-r1qvhzEcZRA.jpg

Öte yandan kahve çiftliği, Luwak ve Bali kahvesinin yanı sıra ziyaretçilerine çok çeşitli, egzotik ve yerli çay seçenekleri de sunuyor.Tropikal mangosteen meyvesinin kabuğundan elde edilen çay, rosella ile kırmızı zencefilden yapılan çay, turistlerin deneyebileceği seçeneklerden bazıları olarak öne çıkıyor.
GlibED3gCky1d45Yzc7zpA.jpg

75oIXulSwkiZfi5ZRpEQgg.jpg

F8e5ZSfEnkmxWja2UuGFvA.jpg

R5jLb4hX_UGGmfGsCfvjYw.jpg

1mKJG0iqoUitgP_RJ2zUkw.jpg

yk1F_-LnOUO7jXaSV7b9pw.jpg

4Ganjqr_zkKHSSrb66MlIw.jpg

qy4ui6kyX0GEdXyVpxw8qA.jpg

dJaTahddV0mHIdzQ9JjqHA.jpg

cTUjYauqo0CcnNgtiOgafg.jpg

6cB3YqS24ka2kDcYmuzcdg.jpg

GVYfvvwWZU-2R_birWyZnA.jpg

PyUQ8wRYHUOtOyW2edycyw.jpg

bXENbLrmJESAi4vh14d7fQ.jpg


 
Üst Alt