Dünyaca ünlü sanatçılar İngiltere'de düzenlenen yardım konserinde Filistin için bağış topladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Filistin için Birlikte” (Together for Palestine) yardım konserinde ünlü sanatçılar, oyuncular ve aktivistler sahne aldı.

Londra'nın en büyük stadyumu Wembley Arena’da gerçekleştirilen etkinlikte elde edilen gelirler, Choose Love aracılığıyla Filistinli yardım kuruluşlarına bağışlandı.

Konserde Bastille, James Blake, Paloma Faith, Jamie xx, PinkPantheress gibi isimlerin yanı sıra Filistinli sanatçılar Sama’ Abdulhadi, Saint Levant ve Elyanna da sahne aldı.

Etkinliğin organizatörlüğünü üstlenen İngiliz sanatçı Brian Eno, “Bir mekan bulmak bile zorluydu: "Filistin" kelimesinin anılması bile neredeyse kesin bir ret kararının habercisiydi, ancak son aylarda değişen küresel farkındalık sayesinde bu konserin mümkün olduğunu söyledi.

Etkinlikte Florence Pugh, Nicola Coughlan ve Benedict Cumberbatch gibi ünlü oyuncular, futbol efsanesi Eric Cantona ve BM Filistin Özel Temsilcisi Francesca Albanese de konuşma yaptı.

Pugh, “Böyle bir acı karşısında sessiz kalmak tarafsızlık değildir, suç ortaklığıdır” sözleriyle dikkat çekti.

Filistinli sanatçı Malak Mattar’ın tasarımına katkı sunduğu sahnede, İsrail saldırılarında yaşamını yitiren sekiz Filistinli sanatçının eserleri sergilendi. Vogue dergisine göre bu, konserin en güçlü mesajlarından biri oldu.

Etkinlikten elde edilen gelirler, Filistin Çocuk Yardım Fonu (PCRF), Filistin Tıbbi Yardım Derneği ve Gazze’de yetim bakım programları yürüten Taawon gibi kuruluşlara aktarılacak. Guardian’a göre konserin sonunda yaklaşık 1,5 milyon sterlin (2 milyon dolar) bağış toplandığı açıklandı.

Çok sayıda ünlü müzisyen, yazar ve aktivist, “Together for Palestine” konseri öncesinde videolu mesaj yayımlayarak Filistin’de katliamın durması ve ateşkes için ortak çağrı yaptı.

Yardım konseri, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatını duyurduğu ve BM’nin İsrail’i ilk kez “soykırım” yapmakla suçladığı günlerde gerçekleşti. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre savaşta şimdiye kadar yaklaşık 65 bin kişi hayatını kaybetti. Gazze’nin bazı bölgelerinde kıtlık ilan edilirken, uluslararası yardım kuruluşları insani krizin daha da derinleştiğini bildiriyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.