Google'ın yapay zeka deneyleri, uzun süredir kullandığı birçok hizmetine de yansıyor. Google, Workspace kullanıcılarının yararına olacak şekilde, yapay zekanın metin içeren e-postalar taslağı oluşturmasının yanı sıra, yakında sesinizi kullanarak da metni dikte etmenize olanak sağlayacak yeni bir 'Bana Yazmamda Yardım Et' özelliği üzerinde çalışıyor.
AssembleDebug tarafından ilk kez fark edilip etkinleştirilen ve TheSpAndroid adlı blogunda yayınlanan yeni özellik, yapay zekaya e-posta isteminizi dikte edebilmeniz için klavyeyi bir kenara bırakıp sesinizi kullanmanıza olanak tanıyacak.
'Yazmama yardım et' özelliğini kullanmaya başladığınızda, Gboard yeni bir 'Sesli e-posta taslağı oluştur' seçeneği sunacaktır. Bu seçeneğe dokunduğunuzda, komut kaydını almak için kullanılabilecek büyük bir mikrofon simgesi görünecektir.

Dikkat edin, bu sıradan bir sesli dikte değil. Ses yalnızca metni dikte etmek için kullanılıyor. Sonuçta, e-posta taslağını oluşturmak için bu metni kullanacak olan yapay zeka.
Google'ın yapay zekâ tabanlı "Bana Yazmada Yardım Et" özelliği şu anda beta aşamasında ve yalnızca
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ama biz sizin için gelişmeleri takip edeceğiz. Bu yüzden daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin.