Google, masaüstü web uygulaması kurulumlarının 2021'de neredeyse üç katına çıktığını söylüyor

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 614

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
20220302_232729.jpg

Web uygulamaları, bu noktada on yıldan uzun bir süredir masaüstü bilgisayarlarda popüler olmuştur, ancak son birkaç yılda, daha yeni API'ler ve yetenekleri onları daha da yetenekli hale getirdi. Google ayrıca Chrome'daki web uygulamalarının, tıpkı Android için Chrome'da olduğu gibi masaüstü bilgisayarlara "yüklenebilir" olması için baskı yapıyor ve sonuçlar etkileyici.

Google, bugün Chrome OS geliştirme portalındaki bir blog gönderisinde şunları yazdı: "Tıpkı web gibi, Progresif Web Uygulamaları (PWA'lar) da her zamankinden daha yetenekli ve güçlü. Açık web tarafından desteklenen ve en son web API'leri tarafından desteklenen - Google Play'de keşfedilmesi ve paraya çevrilmesi kolay olan PWA'lar, web geliştiricilerinin, kullanıcıların yükleyip keyfini çıkarabileceği güvenilir uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Ve bu kullanıcı tabanı hızla genişliyor. 2021'in başından bu yana masaüstü PWA yüklemeleri %270 arttı."

Pek çok kişinin tarayıcıda Progresif Web Uygulamalarını normal web siteleri gibi basitçe kullandığı düşünüldüğünde, bu sıçrama etkileyicidir - 2021'in başına kıyasla web uygulamalarını daha çok yerel uygulamalara benzeyen yaklaşık üç kat daha fazla kişi kullanıyor. Chromebook'ların sayısında da bir artış görülüyor. Google'ın birkaç ay önce paylaştığı gibi , 2021'de %50'lik bir artışla Android uygulama yüklemelerinin oranı .

Chrome'da (Chrome tabanlı tarayıcılarda) Aşamalı Web Uygulamaları üzerine yapılan son çalışmaların çoğu, Chromium ekibinin "web'in yeteneklerindeki boşlukları kapatma çabası, yeni uygulama sınıflarının web'de çalışmasını sağlama çabası" olarak tanımladığı Project Fugu'dan geldi. ” Project Fugu'dan bazı yeni işlevsellik örnekleri arasında Web Bluetooth API, WebUSB API, Web Paylaşım Hedefi (web uygulamalarının Android'in paylaşım menüsünde görünmesine izin verir), Web Paylaşım API'sı Düzey 2 (görüntülerin ve diğer dosyaların web'den paylaşılmasına izin verilir) yer alır. uygulamalardan yerel uygulamalara), Kişiler API'sine ve düzinelerce başka yardımcı özelliğe sahiptir .
 
Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Teşekkür ederim dostum ☺️
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android chrome google web windows
Üst Alt