Haber Kentsel dönüşümde İstanbul için yeni plan

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Kentsel dönüşümde İstanbul için yeni plan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında atılacak yeni adımı açıkladı. İstanbul’a özel bir birim kuracaklarını söyleyen Bakan Özhaseki, Hazine arazilerinin de kentsel dönüşümde değerlendirileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul için atılacak yeni adımı açıkladı. “İstanbul’u yeni bir genel müdürlüğe dönüştürüp, kendi içinde bütçesi olan, sadece İstanbul’la uğraşacak olan, gece gündüz demeden ‘İstanbul’u nasıl dönüştürürüm’ diye uğraşacak bir birim kuruyoruz.” diyen Bakan Özhaseki, buna uygun olarak Hazine arsalarının da kentsel dönüşümde değerlendirileceğini söyledi.

JvPyNOztWEmGwyuOpI5wiw.jpg
300 BİNDEN FAZLA KONUT YAPILACAK İstanbul’da hazırlanan rezerv alanda 300 binden fazla konut yapılacağını aktaran Özhaseki, “En eski yerleri buralara taşıyıp, boşalan yerleri de o ilçemizin sosyal donatısı olarak kullanılmak üzere ilçe belediyelerimize bırakacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Üst Alt