Haber Kilosu 200 liradan tezgahta: "Çeşit bol, fiyatlar da düşer"

Kilosu 200 liradan tezgahta:

Bolu'da vatandaşların özlemle beklediği hamsi kilosu 200 liradan tezgahlarda yerini aldı.

ecJQAHNelEmixa7CQqh3Ew.jpg

1 Eylül'de denizlerde balık avı yasağının kalkmasıyla "Vira bismillah" diyen balıkçılar, sezonun ilk avlarını tezgahlarda sergilemeye başladı.
9eJKCYuNAE-yrKt7S9ATpA.jpg

Bolu'da her pazartesi İhsaniye Mahallesi'nde kurulan pazarda, vatandaşların özlemle beklediği hamsi, barbunya, istavrit, mezgit, çupra ve levrek tezgahlardaki yerini aldı.
H59ynhTggU-z5hb37QmaHw.jpg

Öte yandan, tezgahların vazgeçilmez balıklarından palamut, bu yıl Karadeniz'de bulunmaması nedeniyle tezgahlarda yer almadı.
ae5cGrOieUmt1sYjeKhxlw.jpg

Denizin soğumasıyla balığın bollaşacağını ve fiyatların da ucuzlayacağını söyleyen balıkçı Engin Yıldız, "Şu anda tezgahta hamsi, barbunya, istavrit, sardalya, mezgit, çupra ve levrek var. Hamsi 200 lira, istavrit 200 lira, sardalya 200 lira, barbunya 300 lira, mezgit 300 lira.
6iAz1n4E3USG1s1wuVCY3w.jpg

Bugün tezgahtaki balıkların hepsi bu sabah tutuldu, hepsi günlük. Her gün balığa çıkılıyor, balıklar günlük olarak geliyor. Şu anda balığa rağbet iyi.
s7mm_-URh0iCl1YWPxV2xw.jpg

Fiyatlar da şimdilik iyi. İnşallah daha da ucuzlar. Deniz suyu hala sıcak, biraz daha soğuması gerekiyor. Balık çeşidi bol. Deniz soğudukça balık daha da bollaşır, fiyatlar da düşer. İnşallah biz de daha uygun fiyata satış yaparız" dedi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt