Haber Kuruyan baraj çevresinde bataklık tehlikesi | Köpeği kurtarmak için dakikalarca uğraştılar

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Kuruyan baraj çevresinde bataklık tehlikesi | Köpeği kurtarmak için dakikalarca uğraştılar

Aşırı sıcaklarla birlikte kuruyan barajlarda, bataklık tehlikesi yaşanıyor. Sazlıbosna Barajı’nda oluşan bataklıkta, bir köpek mahsur kaldı. Köpeğin yardımına, baraja balık tutmaya gidenler koştu.

Jom7xPdE7UawhOlBSvXQsA.jpg

İstanbul barajlarında kuraklıkla birlikte, bataklık tehlikesi oluştu. Sazlıbosna Barajı’nda bataklığa saplanan bir köpek mahsur kaldı.
BjbCfOQaPUWNNlW4j751EQ.jpg

Köpeğin yardımına baraja balık tutmaya gidenler koştu. El ve dizlerinin üzerinde ilerleyen 2 kişi köpeği kurtarmak için yoğun çaba sarfetti.
61jzUQYpek6M27Udm7qQPQ.jpg

Yaklaşık yarım saat süren çaba sonunda köpek, bataklıktan çıkarıldı.
ZIw_fOp6ZUiTIUs6qZqbHQ.jpg

Köpek hızla kaçarken onu kurtaranlardan Ayhan Şenses, “İnsanın beline kadar bataklık bir alandı. Bizim için canlı olması bizim için yeterliydi. Koşullar ne olursa olsun bir candı ve kurtarılması gerekiyordu. Çok uğraştık ama çok şükür bir canı kurtardık.” dedi.
vYzIVkUqp0ygb4Rpz156Uw.jpg

Şenses, daha önce yaşadığı olay nedeniyle aslında köpeklerden korktuğunu belirterek, “Onu orada o şekilde görerek bırakamazdık. Soyunduk, su içerisine girdik. İlk başta kurtaramadım sonra gittim büyük bir ağaç parçası buldum, onunla çıkartmaya çalıştım.” ifadelerini kullandı.
_VfvgffyqE6-jJipRXZRGw.jpg

Şenses’in arkadaşı Lütfi Yalçın da, “Zaman zaman balığa gideriz. Ayhan hem bir canı kurtardı hem de bu vesile ile köpek korkusunu da yenmiş oldu.” diye konuştu.
aTlwoBnL0Ui-LtZxMvbKqQ.jpg

 
Üst Alt