Nasıl Yapılır? Stok / Custom ROM Rootlamak Strong Integrity'yi Bozar mı? Play Integrity ve Bankacılık Uygulamaları Etkilenir mi?

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 49
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
1000200354.webp

Son zamanlarda bana sıkça sorulan bir soru şu: "Cihazımda özel bir ROM yüklü ve ROM'un 'spoofing' bölümü aracılığıyla iptal edilmemiş bir keybox yükledim. Şu an 'Strong Integrity' testini geçiyorum. Ama özel ROM'umu rootlamaya devam edersem, 'Strong Integrity' testi başarısız mı olur yoksa ROM üzerinde hiçbir etkisi olmaz mı?"

Bu sorunun cevabını bilmeme rağmen, somut bir yanıt vermeden önce yine de denemeye karar verdim. Bu yüzden tüm cihazlarıma (Poco F5, Nothing Phone 2, OnePlus 11, Galaxy S20 Fe, Galaxy A52s 5G, Redmi 13C ve Moto G54) özel bir ROM yükledim. Bu, geniş bir test grubu oluşturduğu için, ortaya çıkan sonuç genelleştirilmiş bir cevap olarak da adlandırılabilir. Peki sonuç tam olarak neydi? Hadi öğrenelim.

1000200356.webp

Zaten başarılı olan özel bir sistemi rootlamak, güçlü bütünlük testini geçememesine neden olur mu?​

1000200358.webp

Bu sorunun cevabı hayır, özel bir ROM'u rootlamak, daha önce Strong Integrity testini geçmişse Strong Integrity testinin başarısız olmasına neden olmaz. Aslında, rootlama ROM'un Play Integrity durumunu hiçbir şekilde etkilemez. Bu durum, herhangi bir modül yüklemediğiniz veya cihazın bölümüyle oynamadığınız sürece geçerlidir, çünkü bu gibi durumlarda Play Integrity testinin Strong Integrity testini geçememe olasılığı vardır.

Ama her zaman nadir bir durum vardır.​

Peki ya root işlemi, özel ROM'unuzun Güçlü Bütünlük Testinden geçemezse? Nadir de olsa, işlerin ters gitme ihtimali her zaman vardır. Bu durumda, Play Integrity Fork, Tricky Store vb. dahil olmak üzere, orijinal ROM'da Güçlü Bütünlük testinden geçmek için yaptığınız tüm modülleri yeniden yüklemeniz gerekecektir.

Bu kılavuzun özeti bu kadar. Yukarıda belirtilen adımlarla ilgili hala sorularınız varsa, yorumlarda bize bildirin. En kısa sürede size bir çözüm sunacağız.

Sonraki Konu →

Nasıl Yapılır?  Magisk Alpha ile Android Root Yapma Rehberi - Güncel Detaylı Anlatım

• CaN
  • Cevaplar: 0
  • Etiketler Etiketler
    android cihazda root işlemi strong integrity'yi etkiler mi magisk ile strong integrity koruma yöntemleri nelerdir özel rom kullanan telefonlarda bankacılık uygulamaları çalışır mı root sonrası play integrity testi nasıl geçilir rootlu android cihazlarda strong integrity hatası nasıl çözülür
  • Geri
    Üst Alt