iPhone'da Bilinmeyen Numaralardan Gelen Mesajları Nasıl Engellersiniz?
Apple, bilinmeyen numaralardan gelen spam mesajları engellemenize olanak tanır. Veya gerekirse, gönderenleri doğrudan Mesajlar uygulamasından da engelleyebilirsiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra, bu mesajlar ayrı olarak sıralanır veya tamamen engellenir. Daha fazla ayrıntı için, adım adım bir kılavuza göz atabilirsiniz.1. Çözüm Yöntemi : Bilinmeyen Numaralardan Gelen Spam Mesajlarını Engelleme
Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Mesajlar'a dokunun. Burada, Bilinmeyen ve Spam'e dokunun.Adım 2: "Bilinmeyen Gönderenleri Filtrele" seçeneğini etkinleştirin. Ayrıca, "SMS Filtresi" seçeneğini de işaretleyin.
2. Çözüm Yöntemi : Mesajlar Uygulamasından Spam Numaraları Engelleme
Not: Bunu yapmak, seçilen kullanıcıdan gelen telefon aramalarını, FaceTime aramalarını ve mesajlarını engelleyecektir.Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve ilgili konuşmaya dokunun. Ardından, kişi adına dokunun. Burada, Bilgi'ye dokunun.
Adım 2: Aşağı kaydırın ve "Bu Arayanı Engelle" seçeneğine dokunun. İstendiğinde "Kişiyi Engelle" seçeneğine dokunun.
Android'de Bilinmeyen Mesajları Nasıl Engellersiniz?
Android'deki varsayılan Mesajlar uygulaması, sizi sonsuz sayıda gereksiz kısa mesajdan kurtarmak için yerleşik bir spam korumasına sahiptir. Google Mesajlar ve Samsung Mesajlar uygulamasında bilinmeyen spam mesajlarını engellemek için bu özelliği nasıl etkinleştirebileceğinizi aşağıda açıklıyoruz.1. Çözüm Yöntemi : Android'de Bilinmeyen Numaralardan Gelen SMS'leri Engelleme
Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve ilgili konuşmaya dokunun. Burada, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve Ayrıntılar'a dokunun.Adım 2: Ardından, "Engelle ve spam bildir" seçeneğine dokunun. İstendiğinde, " Spam bildir" seçeneğini seçin ve "Tamam" a dokunun.
2. Çözüm Yöntemi : Samsung Galaxy Telefonlarda Bilinmeyen Mesajları Engelleme
Adım 1: Samsung Mesajlar uygulamasını açın ve ilgili konuşmaya dokunun. Burada, "Numarayı engelle" seçeneğine dokunun.Adım 2: İstendiğinde, " Konuşmayı sil" seçeneğini işaretleyin ve "Engelle" ye dokunun.
3. Çözüm Yöntemi : Mesajlar uygulamasında istenmeyen e-postalara karşı korumayı etkinleştirin.
Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki profil simgenize dokunun. Mesajlar ayarları'na dokunun.Adım 2: Aşağı kaydırın ve Spam koruması seçeneğine dokunun. Spam korumasını etkinleştir seçeneğini açın.
Bu özellik, Android telefonunuzdaki Mesajlar uygulamasında istenmeyen mesajları otomatik olarak filtreleyip sıralayacaktır.