Telegram'ın Çeviri Özelliği Nasıl Açılır?
Sohbetinizdeki mesajları hızlı bir şekilde çevirebilmek için Telegram uygulamasında Çevir butonunun etkinleştirilmesi gerekir.Adım 1 : Android veya iPhone'unuzda Telegram uygulamasını açın ve Ayarlar'ı açın.
Adım 2 : Ayarlar bölümünün altındaki Dil seçeneğine gidin ve Çeviri Düğmesini Göster seçeneğinin geçişini etkinleştirin.
Adım 3 : Şimdi Telegram ikinci seçeneği görünür hale getirecek. "Çevirme" diyecek ve uygulamanın varsayılan dili İngilizce ise İngilizce olarak ayarlanacaktır.
4. Adım : Yabancı bir dilde aldığınız mesajları Felemenkçe gibi başka bir dile çevirmek için uygulamanın varsayılan dilini değiştirmeniz gerekir. Ayarlar'daki Dil seçenekleri altında, mevcut ve desteklenen dilleri seçin: Felemenkçe, Fransızca, Almanca, Arapça, Belarusça, Katalanca vb.
Telegram'da Bireysel Mesajlar Nasıl Çevrilir?
Telegram, sonuçları sunmak için Google Çeviri'yi kullanır. Bu nedenle, çeviri doğru olmayabilir. Bu nedenle, biraz şüpheyle yaklaşın. Ayrıca, mesajlar önce yorumlanmak üzere Google sunucularına gönderilir ve ardından çeviri Telegram'da görünür. Bu nedenle, hassas bilgiler göndermekten veya bunlar hakkında konuşmaktan kaçının.Adım 1 : Telegram’da yabancı dilde mesaj içeren bir sohbet açın.
Adım 2 : Mesaja uzun basın > Çevir'e dokunun.
Çeviri, ekranın alt kısmında seçtiğiniz dilde açılacaktır. Ayrıca "Çeviriyi Kopyala" ve "Çeviri Dilini Değiştir" seçenekleri de mevcut olacaktır.
Not : Bireysel Telegram mesajlarını çevirme seçeneği masaüstü uygulaması kullanıcıları için mevcut değildir.
Gerçek Zamanlı Çeviri Kullanarak Tüm Konuşmayı Çevirin
Gerçek zamanlı çeviri yalnızca Telegram uygulamasında varsayılan olarak ayarlanmamış bir dilde mesaj aldığınızda mümkündür.
Mobil Cihazlarda
Adım 1: Ayarlar'ı açın > Dil'i seçin > Tüm Sohbetleri Çevir seçeneğini etkinleştirin.Adım 2: Bu özelliği kullanabilmek için arayüz dilini de değiştirmeniz gerekir.
Adım 3: Geri dönün, sohbetinizi açın ve üst taraftaki çeviri seçeneğine dokunun.
Masaüstünde
Adım 1: Telegram uygulamasını açın > Ayarlar'a gidin.Adım 2: Sol menüden Dil'e tıklayın > Tüm Sohbetleri Çevir'i etkinleştirin.
Adım 3: Mobil cihazlarda olduğu gibi masaüstü uygulamasının da arayüz dilini değiştirmeniz gerekiyor.
Adım 4: İşlemi tamamladıktan sonra sohbetinize geri dönün ve üst taraftaki çevir butonuna tıklayın.