Temel Düzeltmeleri Deneyin
- Başka bir resim veya video deneyin: Başka bir resim veya video yüklemek, sorunun ilgili medya dosyasıyla ilgili olup olmadığını doğrulamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, işe yarayıp yaramadığını görmek için yazılı bir durum güncellemesi yayınlamayı da deneyebilirsiniz.
- WhatsApp'ın kapalı olup olmadığını kontrol edin: WhatsApp sunucularındaki sorunlar da bu tür hatalara yol açabilir. Başkalarının da benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığını görmek için
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
- WhatsApp'ı güncelleyin: Sorun güncel olmayan bir uygulama sürümünden veya hatalardan kaynaklanıyorsa, uygulamayı güncellemek sorunu çözmenize yardımcı olabilir. WhatsApp'ı güncellemek için
veyaZiyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.gidin ve bunun işe yarayıp yaramadığını görün.Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
1. Düzeltme : Dosya Biçimini Kontrol Edin
Paylaşmaya çalıştığınız resim veya video desteklenmeyen bir biçimdeyse veya çok büyükse, yüklerken "Gönderilemedi" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, videonuz desteklenmeyen bir biçimdeyse, onu MP4, MKV veya MOV gibi desteklenen biçimlerden birine dönüştürmeniz ve ardından tekrar yüklemeniz gerekir. Android'de bir videonun formatını kontrol etmek için videoyu Google Fotoğraflar uygulamasında açın ve formatını ve boyutunu görüntülemek için yukarı kaydırın.Benzer şekilde, iPhone kullanıyorsanız, videonuzu Fotoğraflar uygulamasında açın. Alttaki bilgi düğmesine dokunun ve video boyutunu ve biçimini kontrol edin.
2. Düzeltme : Uygulama İzinlerini Kontrol Edin
WhatsApp'ın arka planda mobil veri kullanmasına izin vermediniz mi veya pil kullanımını kısıtladınız mı? Öyleyse, uygulamayı küçülttüğünüzde telefonunuz yükleme işlemini askıya alabilir. İşte bunu nasıl düzeltebileceğiniz.
Android
Adım 1: WhatsApp simgesine uzun basın ve açılan menüden Uygulama bilgisi'ni seçin.Adım 2: Mobil Veri ve Wi-Fi'ye gidin. Arka plan verileri ve Sınırsız veri kullanımı yanındaki düğmeleri açık konuma getirin.
Adım 3: Uygulama bilgi sayfasına geri dönün, Pil'e dokunun ve tüm kısıtlamaları kaldırın.
iPhone
Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar'ı açın ve aşağı kaydırarak WhatsApp'a dokunun.Adım 2: Mobil Veri ve Arka Plan Uygulama Yenileme yanındaki geçişleri etkinleştirin.
3. Düzeltme : WhatsApp Durum Görünürlük Ayarlarını Değiştirin
Görünürlüğü yalnızca belirli kişilerle sınırladıysanız, WhatsApp bazen durumu yeniden yüklemenizi isteyebilir. WhatsApp durum görünürlüğünü geçici olarak "Kişilerim" olarak ayarlayabilir ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakabilirsiniz.Adım 1: WhatsApp'ı açın, sağ üst köşedeki üç nokta menü simgesine dokunun ve Ayarlar'ı seçin.
Adım 2: Gizlilik > Durum'a gidin ve Kişilerim'i seçin.
4. Düzeltme : Telefonunuzdaki Tarih ve Saati Düzeltin
WhatsApp, sunucuya bağlanmak ve verileri senkronize etmek için telefonunuzun tarih ve saatini kullanır. Telefonunuz yanlış bir tarih veya saate ayarlanmışsa, WhatsApp sunucuya bağlanamayabilir ve "Bu video gönderilemiyor. Farklı bir video seçip tekrar deneyin" hatası verebilir.Bunu düzeltmek için telefonunuzu şebeke tarafından sağlanan zamanı kullanacak şekilde yapılandırabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.
Android
Adım 1: Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem'e gidin.Adım 2: Tarih ve saat seçeneğine dokunun ve Ağ tarafından sağlanan saati kullan seçeneğinin yanındaki düğmeleri açık konuma getirin.
iPhone
Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını başlatın ve Genel'e gidin.Adım 2: Tarih ve Saat'e dokunun . Otomatik Olarak Ayarla'nın yanındaki düğmeyi açık konuma getirin.
5. Düzeltme : WhatsApp Önbelleğini Temizle (Android)
WhatsApp'ın düzgün çalışmamasının bir diğer nedeni de uygulama tarafından toplanan mevcut önbellek verilerinin eskimiş veya bozulmuş olmasıdır. Bunu düzeltmek için WhatsApp'ın önbellek verilerini şu adımları izleyerek temizlemeniz gerekir:Adım 1: WhatsApp simgesine uzun basın ve açılan menüden Uygulama bilgisi'ni seçin.
Adım 2: Depolama ve önbellek bölümüne gidin ve Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.
Ardından WhatsApp'ı zorla durdurun ve yeniden açın. Ardından durumu bir kez daha yüklemeyi deneyin.