Temel Düzeltmeler
- Karşı taraftan kişinizi kaydetmesini isteyin: Karşı tarafın profil resmi ayarlarına bağlı olarak , kişiniz telefonunda kayıtlı değilse, profil resmini göremeyebilirsiniz. Böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız, karşı taraftan kişinizi kaydetmesini isteyin.
- Telefonunuzun depolama alanını temizleyin: Bir WhatsApp profil fotoğrafı indirmek telefonunuzun depolama alanını kaplar. Telefonunuzun depolama alanı dolduysa, biraz yer açmanın zamanı gelmiş demektir. Silinecek hiçbir şeyiniz kalmadıysa, iPhone'unuzdaki Diğer Depolama alanını da temizleyebilirsiniz.
- WhatsApp'ın kararlı sürümüne geçin: Uygulamaların beta sürümleri harika yeni özellikler eklese de bazı hatalara yol açabilir. Bu nedenle, Google Play Store'daki uygulama sayfasındaki "Çık" düğmesine tıklayarak beta programından çıkmanız önerilir.
Düzeltme 1: Profil Resmi Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin
WhatsApp, tıpkı Telegram ve Signal gibi, profil resminizi kimlerin görebileceğini seçmenize olanak tanır. Bu seçeneği bilerek veya yanlışlıkla "Kimse" olarak ayarlarsanız, profil resminiz boş kalır. Kişileriniz bile göremez. WhatsApp profil resminiz aniden kaybolursa görünürlüğünü nasıl kontrol edeceğinizi ve değiştireceğinizi öğrenin.
Android'de
Adım 1: Telefonunuzda WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne dokunun. WhatsApp ayarlarını açmak için Ayarlar'a dokunun.Adım 2: Üst kısımdaki Hesap seçeneğini seçin . Gizlilik ayarına dokunun.
3. Adım: Profil fotoğrafınızı seçin ve ilgili seçeneği belirleyin. Profil fotoğrafınızı kiminle paylaşmak istediğinize bağlı olarak "Kişilerim" veya "Herkes" olarak ayarlayabilirsiniz.
iPhone'da
Adım 1: WhatsApp'ı açın ve sağ alt köşedeki Ayarlar sekmesine dokunun. Hesap'ı seçin.Adım 2: Şimdi Gizlilik seçeneğine dokunun . Profil Fotoğrafı seçeneğini seçin ve ardından Kişilerim veya Herkes'i seçin.
Düzeltme 2: WhatsApp'a Doğru İzni Verin
Her uygulamanın düzgün çalışması için belirli izinlere ihtiyacı vardır. Profil resminizi yalnızca kişileriniz görebilecek şekilde ayarladıysanız, WhatsApp'ın kişilerinizin kim olduğunu bilmesi gerekir. Bu nedenle WhatsApp, telefonunuzdaki kişilere erişmek ve bunun için izninizi almak zorundadır. Aksi takdirde, hiç kimsenin WhatsApp resmi olmadığını görürsünüz. WhatsApp'ın telefonunuzdaki kişilere erişmesine izin vermeyi unuttuysanız, işte bunu nasıl düzeltebileceğiniz.
Android'de İzinleri Etkinleştirme
Adım 1: Uygulama çekmecenizde WhatsApp'a dokunun ve basılı tutun. Uygulama ayarlarına erişmek için ' i ' düğmesini seçin. İzinler seçeneğini belirleyin.Adım 2: Şimdi Kişiler'e dokunun ve İzin Ver'i seçin.
WhatsApp'ın kişilerinizi senkronize etmesi için birkaç dakika bekleyin. Sonrasında profil resminiz kişileriniz tarafından görülebilecektir.
iPhone'da İzinleri Etkinleştirme
iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve WhatsApp'ı bulana kadar aşağı kaydırın. Üzerine dokunun. Kişiler'in yanındaki geçiş düğmesini açın.WhatsApp'ı yeniden açın ve kişilerinizin senkronize olmasını bekleyin.
Düzeltme 3: Profil Resmini Kaldırın ve Tekrar Ekleyin
Eski bir telefondan yeni bir telefona geçiyorsanız, profil resminiz de dahil olmak üzere WhatsApp verileriniz genellikle yeni telefona aktarılır. Bazen, özellikle Android'den iPhone'a veya tam tersi durumda, bu her zaman işe yaramayabilir. Bu nedenle, profil resminizi kaldırıp tekrar eklemeniz en iyisidir. İşte nasıl yapacağınız.
Android'de
Adım 1: Telefonunuzda WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne dokunun. WhatsApp ayarlarını açmak için Ayarlar'a dokunun.Adım 2: Mevcut profil resminizi dokunarak seçin.
Adım 3: Artık profil resminizi, adınızı, hakkımda bilginizi ve telefon numaranızı göreceksiniz. Profil resminizin altındaki küçük kamera simgesine dokunun. Şimdi, profil resminizi kaldırmak için silme simgesine dokunun.
Adım 4: Ardından aynı kamera simgesine tekrar dokunun ve telefonunuzun Galeri uygulamasından yeni bir resim yüklemek mi yoksa kamerayı kullanarak çekmek mi istediğinizi seçin.
iPhone'da
Adım 1: WhatsApp'ı açın ve sağ alt köşedeki Ayarlar sekmesine dokunun. Görüntülenen profil resmine dokunun.Adım 2: Fotoğrafınızın altındaki Düzenle butonuna tıklayın ve ardından Fotoğrafı Sil'e dokunun.
Adım 3: Fotoğraf Ekle'yi seçin ve ardından yeni bir resim mi yoksa Fotoğraflar uygulamasından mı resim eklemek istediğinize bağlı olarak Fotoğraf Çek veya Fotoğraf Seç'e dokunun.
Düzeltme 4: WhatsApp Önbelleğini Temizle
Önbelleği temizlemek bazen bu tür sorunları hızla çözebilir. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Uygulama çekmecenizde WhatsApp'a dokunun ve basılı tutun. Uygulama ayarlarına erişmek için ' i ' düğmesini seçin. Depolama seçeneğini belirleyin.
Adım 2: Önbelleği temizle'yi seçin.
Düzeltme 5: Yanlışlıkla Engellediğiniz Bir Kişinin Engellemesini Kaldırın
WhatsApp'ta engellenen kişiler ve telefon numaraları profil resminizi göremez. Birini yanlışlıkla engelleyip engellemediğinizi görmek için engellenen kişiler listenizi kontrol edebilirsiniz. İlgili kişilerin engellemesini kaldırdığınızda profil resminizi tekrar görebilirler.
Android'de
Adım 1: Telefonunuzda WhatsApp'ı açın ve sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne dokunun. WhatsApp ayarlarını açmak için Ayarlar'a dokunun.Adım 2: Üst kısımdaki Hesap seçeneğini seçin . Şimdi Gizlilik ayarına dokunun.
3. Adım: Aşağı kaydırın ve Engellenen Kişiler'i seçin. Engellediğiniz telefon numaralarının ve kişilerin bir listesini göreceksiniz. Engellemeyi kaldırmak için bir telefon numarasına dokunun ve Engellemeyi Kaldır'ı seçin.
iPhone'da
Adım 1: WhatsApp'ı açın ve sağ alt köşedeki Ayarlar sekmesine dokunun. Hesap'ı seçin.Adım 2: Şimdi Gizlilik seçeneğine dokunun . Engellenen başlığı seçin.
Adım 3: Sağ üst köşedeki Düzenle'ye dokunun. Engellemesini kaldırmak istediğiniz kişinin veya numaranın önündeki kırmızı ' – ' tuşuna basın ve ardından Engellemeyi Kaldır'a dokunun.
WhatsApp Profil Resminin Gösterilmemesiyle İlgili SSS
1. Birinin profil resmini görebiliyorsam, o da benimkini görebilir mi?Hayır, WhatsApp profil resminizin görünürlüğü başkasınınkinden farklı olabilir.
2. Kişileri kaydetmeden WhatsApp'ta birine mesaj gönderebilir miyim?
Evet, kişileri kaydetmeden WhatsApp mesajı gönderebilirsiniz. Bu hem Android hem de iOS'ta mümkün. Hatta karşı tarafı arayabilirsiniz bile.
3. WhatsApp profil resmi nasıl indirilir?
Birinin WhatsApp profil resmini kaydetmenin en iyi yolu, onun ekran görüntüsünü almaktır.