Nasıl Yapılır? Windows - ADB ve Fastboot Sürücüleri Nasıl Kurulur?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 707

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
ADB ve Fastboot sürücülerinin her ikisinin de farklı işlevleri vardır, ancak her ikisini de tek bir araç kullanarak kurabilirsiniz. Evet, sadece ADB & Fastboot sürücülerini indirmeniz gerekiyor , bağlantı aşağıda mevcuttur.

PC kullanarak Android telefona herhangi bir dosya yüklemek veya yüklemek istiyorsanız, kesinlikle her iki sürücüye de ihtiyacınız var. Bu sürücü, Telefonu PC'ye bağlamaya yardımcı olur. Ve bu nedenle, herhangi bir sürücü yüklemediyseniz, Bilgisayar telefonu algılamaz. ADB ve Fastboot sürücüleri şu durumlarda kullanılır:
  • Önyükleyicinin Kilidini Açmak
  • TWRP Kurtarma Kurulumu
  • Bir Android telefonu köklendirme
  • Herhangi bir zip dosyasının yanıp sönmesi
  • Özel ROM'ları yükleme
  • Bootloop sorunlarını düzeltme
  • Fastboot ROM'u Yanıp Sönüyor
Bu nedenle, Android telefonunuzu değiştirmeyi dört gözle bekliyorsanız, önce ADB ve Fastboot sürücülerini yüklemelisiniz . Bu sürücüleri Windows 7, Windows 8 ve Windows 10'a çok kolay bir şekilde yükleyebilirsiniz. Sadece kılavuzu takip edin ve ADB & Fastboot sürücüsünü nasıl kuracağınızı ve her iki sürücüyü de nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Windows PC'de ADB ve Fastboot Sürücüsünü İndirin

Bildiğimiz gibi, çoğu durumda telefonu PC'ye bağlamak için bile her iki sürücüye de ihtiyaç vardır. Ve geliştirme veya teste girmek istiyorsanız, bu sürücülere çok sık ihtiyaç duyarsınız. ADB ve Fastboot sürücüsünün indirme dosyası yaklaşık 9 MB'dir. Kurulum prosedürü sadece 1-2 dakika sürecektir. Bunu mümkün kılan XDA üyesi Snoop05 sayesinde. Aşağıda ADB ve Fastboot Sürücülerinin indirme bağlantısını bulacaksınız.


Windows PC'de ADB ve Fastboot Sürücüsünü Kurun

Artık PC'nize ADB ve Fastboot Sürücülerini indirdiğinize göre, kurulum işleminin zamanı geldi. 15 saniyelik bir işlem olduğu için fazla zaman ayırmanıza gerek kalmıyor. Başarılı kurulum için adımları dikkatlice takip edin.
  • ADB & Fastboot kurulumunu yönetici olarak çalıştırın.
  • Önceden yazılmış görevlerle bir komut istemi penceresi açılacaktır.
  • Aşağıdakini yaz:
    • ADB ve Fastboot'u yüklemek istiyor musunuz? – Y ve enter tuşuna basın.
    • ADB sistem genelinde kurulsun mu? – Y ve enter tuşuna basın.
    • Aygıt sürücülerini yüklemek istiyor musunuz? – Y ve enter tuşuna basın.
  • Son komutta Y'ye bastığınızda bir açılır pencere görünecektir.
  • İleri'ye tıklayın ve işlemden sonra Bitir'e tıklayın.
Bu kadar! ADB ve Fastboot sürücülerini PC'ye başarıyla yüklediniz . Sürücüleri yükledikten sonra PC'niz cihazınızı tanımıyorsa aşağıdaki düzeltmeyi okuyun.

Düzgün Kurulmamış ADB ve Fastboot Sürücülerini Düzeltin


ADB-and-Fastboot-drivers-8.jpg

Sürücüyü Windows PC'nize başarıyla yüklediyseniz, ancak cihazınız bağlı olanlar listesinde görünmüyorsa, sürücüyü güncelleyerek sorunu düzeltebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisi'ni açın , ardından bağlı aygıtta sarı simge gösterilecektir. Üzerine sağ tıklayın ve ardından sürücüyü güncelle seçeneğine tıklayın . Ardından masaüstünden Gözat'a ve ardından Seçmeme izin ver'e tıklayın . Ardından Android seçeneğini seçin.

Fastboot modunu kullanıyorsanız şimdi bootloader'ı seçin ve ardından Install . Veya adb bağlantısı için ADB Arayüzü seçeneklerini seçin. Bu, ADB ve Fastboot sorununu çözecektir.

ADB Sürücüsünün Kullanımı​

ADB, köprü teriminin anlamının çoğunu belirttiği Android Hata Ayıklama Köprüsü anlamına gelir. ADB sürücüsü, Android SDK dosyalarını içerir, bu nedenle farklı cihazlar için sürücü yüklemeniz gerekmez, tek seferlik yükleme tüm telefonlarla çalışacaktır.

Basitçe söyleyebiliriz ki, USB kablosunun telefon ile PC'yi birbirine bağlamasına yardımcı olur. ADB, bilgisayar ve telefon arasında dosya kopyalama, bilgisayar kullanarak uygulamaları yükleme ve kaldırma, telefonu kabuk komutlarından kontrol etme gibi görevlerin tamamlanmasına yardımcı olur. Bunlar, ADB sürücüsü tarafından gerçekleştirilebilecek bazı temel görevlerdir.

Fastboot Sürücüsünün Kullanımı​

Fastboot sürücüsü, telefonu PC'ye bağlayan benzer bir iş yapar. Ancak, telefon Fastboot modundayken çalışır. Fastboot, dosyaları sisteme flaş etmeye yardımcı olur. Kurtarma, önyükleyici ve çekirdek yükleme gibi sisteme yanıp sönme.

Demek ADB ve Fastboot sürücüleri hakkındaki gönderi buydu . ADB ve Fastboot sürücülerini indirme ve yükleme işlemlerini bu sürücülerle ilgili bazı verilerle ele aldık. Sadece bu sürücülerin her ikisinin de PC'de bulunmasının çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Bu yüzden bilgisayarınıza kurduğunuzdan emin olun.
 

Ekli dosyalar

  • adb-setup-1.3.rar
    8.9 MB · Görüntüleme: 13
Etiketler
adb sürücüleri android android hack fastboot sürücüleri indir nasıl kurulur windows
Üst Alt