Nasıl Yapılır? Xiaomi Depolama Alanı Açma: MIUI'de Yer Açmanın En Etkili Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 85
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
Clear-Storage-on-MIUI-1024x514.webp

Xiaomi yıllar içinde MIUI adında mükemmel bir Android arayüzü geliştirdi. Çoğunlukla iyi bir deneyim sunsa da, stok Android'in aksine bazı işlemleri gerçekleştirmek zaman zaman zor olabiliyor . Örneğin, MIUI'de depolama alanını temizlemek kolay değil. Bunun altında gizlenmiş çeşitli yöntemler mevcut. Bu yazıda, Mi cihazınızda depolama alanını boşaltmanın beş etkili yolundan bahsettik. Bu denenmiş ve test edilmiş yöntemler, işlevselliği etkilemeden birkaç gigabayt tasarruf etmemize yardımcı oldu. Ayrıca, bu adımlar tüm Poco ve Redmi cihazlarında da çalışmaktadır. İşte tüm bu yöntemler için adım adım bir kılavuz.

1. Dahili Temizleme Aletini Kullanın​

Önceden yüklenmiş Güvenlik uygulaması, MIUI cihazınızın depolama alanını temizlemek için oldukça faydalıdır. İşte bu temizleyiciyi kullanarak hızlıca yer açmanın yolu.

Adım 1: Cihazınızda Güvenlik uygulamasını açın.

1773252930764.webp

Adım 2 : Temizleyiciye dokunun.

1773252949385.webp

Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, "Çöp Kutusu Boyutu" adı verilen kaydedebileceğiniz alanı gösterir.

Adım 3: Şimdi, Temizle seçeneğine dokunun. Bu, taramadan kalan verileri temizleyecektir.

1773252975489.webp

Bu yöntem, düzenli olarak yer açmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, fazla zaman da almaz. Daha fazla önbelleği ve diğer artık dosyaları temizlemek için, makalenin sonraki bölümleri size yardımcı olacaktır.

2. Dahili Derin Temizleme Özelliğini Kullanarak Büyük Dosyaları Kaldırın​

Güvenlik uygulaması altında ayrıca Derin Temizleme seçeneği de bulunur. Bu özellik, MIUI cihazlarınızdaki dahili depolama alanını temizlemenize yardımcı olur. Ancak bu dosyaları silerken, bu dosyaların gerçekte ne anlama geldiğini tekrar kontrol etmeye dikkat edin. Video ve diğer medya dosyaları olmadıkları sürece, bunlar güncellemeler ve yedeklemelerle ilgili dosyalardır.

Dolayısıyla, bu yöntemi yalnızca yakın zamanda herhangi bir yedeklemeyi geri yüklemeyi planlamıyorsanız uygulayın.

Adım 1: Güvenlik uygulamasını açın ve Derin Temizleme seçeneğine dokunun.

1773252990078.webp

Adım 2: Büyük dosyalar seçeneğine dokunun.

1773253005914.webp

Adım 3: Şimdi, boyutu büyük olan dosyaları seçin.

Not : 'mgstore…' adıyla başlayan tüm dosyalar, otomatik yedekleme için yapılandırılmış yerel WhatsApp sohbet yedekleridir. Bu nedenle, bunları geri yüklemeyi planlamıyorsanız, silmek için bu dosyaları seçin. Bu, WhatsApp sohbet mesajlarınızı silmeyecektir.

1773253024708.webp

Adım 4: Seçili dosyaları sil seçeneğine dokunun.

1773253037555.webp

Gördüğünüz gibi, bu dosyalar cihazda yaklaşık 4 GB yer kaplıyordu. Düzenli olarak bu işlemi yaparak biraz yer açabilir ve hatta WhatsApp için otomatik yedeklemeyi devre dışı bırakarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

3. Yinelenen Dosyaları Temizle​

MIUI'de depolama alanını temizlemenin bir diğer etkili yolu da yinelenen ve gereksiz dosyaları silmektir. Bunun için Play Store'dan FX File Explorer uygulamasını yüklemeniz gerekir. İşte bunun için adım adım bir prosedür. İşleme geçmeden önce, aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı indirip kurun.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Adım 1: FX File Explorer uygulamasını açın ve Temizleme Araçları'nı seçin.

1773253057868.webp

Adım 2: Şimdi, Yinelenenleri Kaldır'ı seçin.

1773253072524.webp

Adım 3: Uygulama taramayı tamamladıktan sonra, yinelenen dosyaları kaldırmak için silme simgesine dokunun.

1773253089175.webp

4. Galeri Uygulama Depolama Alanını Temizle​

MIUI cihazlardaki galeri uygulaması, küçük resimler ve diğer artık veriler için bir gigabayttan fazla depolama alanı biriktirmesiyle ünlüdür. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, galeri uygulaması yaklaşık 1,3 GB veri kullanıyor.

1773253107281.webp

Maalesef, uygulama ayarlarından bile bunu temizlemenin bir yolu yok. Ancak, birkaç ek adım gerektiren bir çözüm yolu mevcut. İşte MIUI'de depolama alanını temizlemek için bunu nasıl kullanabileceğiniz.

Not : Bu işlem fotoğraflarınızı veya videolarınızı silmeyecektir.

Adım 1: Galeri uygulaması için APK dosyasını indirmek üzere aşağıdaki bağlantıya dokunun. Burada önerdiğimiz site güvenli ve APK indirmek için saygın bir kaynaktır.

Adım 2: İndirme otomatik olarak başlamazsa, indirme sayfasındaki 'burada' düğmesine dokunun.

1773253126905.webp

Adım 3: İndirdiğiniz dosyayı açın ve açılan kutuda Ayarlar'a tıklayın.

1773253151754.webp

Adım 4: 'Bu kaynaktan izin ver' seçeneğini etkinleştirin.

1773253159339.webp

Adım 5: Güncelle'ye dokunun.

1773253173440.webp

Adım 6: Şimdi, ana ekranda Galeri uygulaması simgesine uzun basın.

1773253190590.webp

Adım 7: Güncellemeleri Kaldır'ı seçin.

1773253207829.webp

Adım 8: Onaylamak için Tamam'ı seçin.

1773253224533.webp

Gördüğünüz gibi, Galeri uygulamasından büyük bir veri bloğu silindi.

1773253238141.webp

5. Uygulama Önbelleğini Temizle​

Zamanla, uygulamalar çok sayıda önbellek dosyası biriktirme eğilimindedir. Her cihazda önbellek depolama alanı için bir sınır vardır ve bu sınır aşılmamalıdır, ancak yeterli alanı korumak için önbelleği düzenli olarak temizleyebilirsiniz. Mi cihazlarda önbelleği temizlemenin iki ana yolu vardır. Ya uygulamalardan tek tek temizleyebilirsiniz ya da hepsini birden temizleyebilirsiniz. Ancak ikinci seçenek, üçüncü taraf bir uygulama yüklemenizi gerektirir.

I. Uygulama Önbelleğini Tek Tek Temizleme​

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Telefon Hakkında'ya dokunun.

1773253264649.webp

Adım 2: Depoya gidin.

1773253284237.webp

Adım 3: Şimdi, Uygulamalar ve veri seçeneğine dokunun.

1773253305308.webp

Adım 4: Önbelleğini temizlemek istediğiniz uygulamayı listeden seçin.

1773253327556.webp

Adım 5: Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.

1773253342438.webp

Adım 6 : Onaylamak için Tamam'a tıklayın.

1773253357857.webp

II. Uygulama Önbelleğini Tek Seferde Temizle​

Uygulamaların önbelleğini tek tek temizlemek oldukça zahmetli olabiliyor. Ancak Play Store'da Activity Launcher adlı bir uygulama var ve bu uygulama önbelleği tek seferde temizlemenize yardımcı oluyor. Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Adım 1: Uygulamayı açın ve Ayarlar'a dokunun.

1773253374806.webp

Adım 2: Şimdi Depolama'ya dokunun. 'StorageDashboardActivity' anahtar kelimesine sahip düğmeye dokunduğunuzdan emin olun.

1773253390171.webp

Adım 3: Gizli Depolama menüsüne yönlendirileceksiniz. Orada, Önbelleğe alınmış veriler'i seçin.

1773253405608.webp

Adım 5: Onaylamak için Tamam'a tıklayın.

1773253417688.webp

Sıkça Sorulan Sorular​

1. MIUI'de önbelleği temizlemek güvenli midir?
Evet, MIUI'de önbelleği temizlemek tamamen güvenlidir. Önbellek geçici bir veri türü olduğundan işlevsellik etkilenmeyecektir.
2. Cihazımdaki depolama alanını ne sıklıkla temizlemem gerekiyor?
Depolama alanınızı takip etmenizi ve gerekirse en az iki haftada bir temizlemenizi öneririz. Bu, büyük bir yazılım güncellemesi gibi önemli işlemler için yeterli alana sahip olmanızı sağlar.

MIUI cihazınızda depolama alanını boşaltın.​

Bunlar MIUI'de depolama alanını boşaltmanın bazı etkili yöntemleridir. Bu yöntemlerin biraz yer açmanıza ve düşük depolama alanı uyarısından kurtulmanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Mevcut depolama alanının hala yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, her zaman iCloud ve Google Drive gibi bulut depolama hizmetlerine başvurabilirsiniz.

Sonraki konu →

Nasıl Yapılır?  MIUI'de Bakış Kilidi Ekranı Nasıl Kapatılır?

• CaN
  • Cevaplar: 0
  • Etiketler Etiketler
    miui gereksiz dosya silme miui hafıza dolu sorunu xiaomi depolama alanı açma xiaomi diğer dosyalar temizleme xiaomi yer açma
  • Geri
    Üst Alt