Nasıl Yapılır? Android 11’de Magisk Patched Boot.img Sorunu Kesin Çözüm Rehberi

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 59
    💬 Bu Konuya 1 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
1000114076.webp

Günümüz de halen daha Android 11 kullanan bir çok cihaz var. Bu kılavuzda, en son Android 11 sürümünü çalıştıran cihazınızı rootlarken Magisk yamalı boot.img sorununu nasıl çözeceğinizi göstereceğiz. Özellikle Pixel 5 ve OnePlus 8/8T kullanıcılarından, Android 11 cihazlarında stok boot.img dosyasını yamalarken sorun yaşadıklarına dair artan sayıda şikayet var. Öte yandan, bazıları Magisk aracılığıyla stok boot.img dosyasını yamalayıp ardından Fastboot ile yükleyebildikleri halde cihazlarının rootlu kalmadığını söylüyor.

Benzer şekilde, bazı kullanıcılar cihazlarının önyükleme döngüsüne takılıp kaldığını ve daha sonra cihazlarını tekrar çalışır duruma getirmek için orijinal boot.img dosyasını yüklemek zorunda kaldıklarını söylediler. İlk başta, sorunun orijinal boot.img sürüm numarasının cihazlarında yüklü olan mevcut yazılımla eşleşmemesinden kaynaklandığını düşündüm. Ancak, etkilenen tüm kullanıcılarla iletişime geçtikten sonra, sorunun boot.img sürümünün uyuşmazlığından kaynaklanmadığı sonucuna vardım.

Daha sonra yaptığım detaylı araştırmada, bu sorunla karşılaşan tüm kullanıcıların ortak bir noktası olduğu ortaya çıktı: Hepsi en son Android 11 sürümünü kullanıyor. Bu nedenle detaylı bir araştırma yaptım ve sonunda sorunun çözümünü buldum. Öyleyse, daha fazla uzatmadan, Android 11 cihazını rootlarken Magisk yamalı boot.img sorununu nasıl çözeceğimize dair talimatlara geçelim.

Android 11'de Magisk Yamasıyla Oluşturulan boot.img Sorununu Nasıl Düzeltilir?​

Hemen konuya girelim. Sorun Magisk'in kararlı sürümüyle ilgili. Bu nedenle yapmanız gereken şey Canary sürümüne geçmek. Ardından uygulamanın Ayarlar bölümünden Magisk Güncelleme Kanalını değiştirmeniz gerekecek. İşte bunun için gerekli ekran görüntüleriyle birlikte eksiksiz talimatlar.

Beta sürümü olduğu için, kararlı sürüm yayınlanmadan önce en yeni özelliklerin test edilmesi amacıyla kullanıldığını unutmayın. Bu nedenle, zaman zaman küçük aksaklıklarla karşılaşabilirsiniz. Benim kullanımım açısından, son 3-4 gündür kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım, bu yüzden test sürümlerini bile kararlı sürüm kadar istikrarlı tuttuğu için topjohnwu'ya teşekkürler ! Bununla birlikte, Android 11 cihazını rootlarken Magisk yamalı boot.img sorununu düzeltme adımlarına geçelim.

Android 11 Magisk yamalı önyükleme görüntüsü sorunu düzeltildi​

- Öncelikle, GitHub'dan Magisk Canary sürümünü indirin
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Dosya adı app-debug.apk olmalıdır. Kolaylık sağlamak amacıyla, doğrudan indirme bağlantısını da ekledim.

✳️ İNDİRME BAĞLANTISI

- İndirdikten sonra cihazınıza kurun. Kararlı sürüm zaten yüklü olduğundan, bununla ilgili bir açılır pencere görünecektir; Yükle'ye ve ardından Aç'a dokunun.

1778070744771.webp

- Uygulama başlatıldığında, sağ üst köşede bulunan Ayarlar dişli çark simgesine dokunun.
- Ardından Güncelleme Kanalına gidin ve Canary'yi seçin.

1000114079.webp

- İşte bu kadar. Artık stok boot.img dosyasını yamalayabilir ve ardından Fastboot komutları aracılığıyla yükleyebilirsiniz. Bu konuda, detaylı kılavuzumuz size yardımcı olabilir: Magisk ile Stok Boot Görüntüsünü Yamalama ve Fastboot Kullanarak Yükleme.

Böylece, Android 11 cihazınızda root işlemi sırasında Magisk yamalı boot.img sorununu çözme rehberimizi tamamlıyoruz. Yukarıda belirtilen ipuçlarıyla ilgili hala sorularınız varsa, yorumlarda bize bildirin. Ayrıca, bu sorunu başka bir çözüm/ayarlama yöntemiyle çözebildiyseniz, lütfen yorumlarda bize bildirin. Bu yöntemi de test edip bu rehbere ekleyeceğiz.

← Önceki Konu

Nasıl Yapılır?  Android Açılış Ekranı (Boot Animation) Değiştirme – Adım Adım Kolay Rehber

• CaN
  • Cevaplar: 1
Sonraki Konu →

Nasıl Yapılır?  Magisk ile Stock Boot Image Patchleme ve Fastboot Flashlama Rehberi

• CaN
  • Cevaplar: 1
Android 11 tarafında Magisk patched boot.img sorununu bu kadar net anlatan rehber bulmak zor. Özellikle boot patch ve fastboot aşamalarındaki kritik detaylar çok faydalı olmuş. Sorun yaşayanlar için direkt çözüm odaklı kaliteli bir içerik olmuş 👌

• Beğen
Tepkiler: CaN
  • Etiketler Etiketler
    android 11 magisk boot.img hatası çözümü android 11 root atma rehberi magisk patched boot.img fix yöntemi magisk root bootloop sorunu çözümü patched boot.img flashlama hatası nasıl düzeltilir
  • Geri
    Üst Alt