Nasıl Yapılır? Magisk Alpha'da Dosya İndirme ve Boot.img Yamalama Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 105
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
1000199967.webp
Root erişimini gizlemek için bankacılık ve ödeme uygulamalarıyla kedi fare oyunu oynadıktan sonra, resmi Magisk'i bırakıp Alpha sürümüne geçmeye karar verdim, resmi sürüm değil. Ancak, uygulamayı başlattıktan hemen sonra, root yöntemlerine yeni bir ekleme olduğunu fark ettim: Dosya indirip yamala. Peki bu özellik tam olarak nedir ve nasıl kullanılır?

Magisk Alpha'da Dosya İndirme ve Yama İşlemi Nedir?​

Bir cihazı rootlarken, öncelikle cihazınızda yüklü olanla tamamen aynı firmware'i indirmeniz gerekir bunu cihazınızın Yapı Numarası (Build Number) üzerinden doğrulayabilirsiniz. Ardından, firmware'den boot/init_boot dosyasını çıkarmanız ve son olarak Magisk aracılığıyla yamalamanız gerekir. Tahmin edin ne oldu? Magisk Alpha'nın "Dosya indir ve yamala" özelliği tüm bu işlemleri sizin için gerçekleştirecek! Sadece bu dosyayı Fastboot üzerinden flaşlamanız yeterli ve cihazınız rootlanmış olacak. Şimdi bu özelliğin farkında olduğunuza göre, nasıl tam olarak kullanabileceğinizi gösterelim. Takip edin.

1000199971.webp

Magisk Alpha'da Bir Dosyayı İndirip Yama İşlemini Nasıl Kullanabilirsiniz?​

1000199985.webp

● Öncelikle, cihazınızın yazılımına ait indirme bağlantısını edinin.
● Cihazınızda yüklü olan aynı yazılım sürümüne ait bağlantıyı aldığınızdan emin olun.
● Ayrıca, tam ürün yazılımı bağlantısını edinmeniz veya mümkün değilse Tam OTA bağlantısını kullanmanız önerilir. Artımlı OTA bağlantısını kullanmayın.
● Ardından, Ayarlar > Ekran bölümüne gidin ve Ekran Zaman Aşımı süresini maksimum değere yükseltin. Yazılım indirme işlemi sırasında ekran kapanırsa, tüm işlem başarısız olur.
● Şimdi Magisk Alpha'yı cihazınıza indirip kurun.
Uygulama : Alpha | Dirty Sepolicy
● Ardından uygulamayı başlatın ve Magisk'in yanındaki Yükle seçeneğine dokunun.
● Şimdi "Dosya İndir ve Yama Uygula"yı seçin > ürün yazılımı URL'sini yapıştırın > Tamam'a tıklayın > Başlayalım.

1000199988.webp

● Magisk şimdi aygıt yazılımındaki boot/init_boot dosyasını arayacak, çıkaracak ve yamayı uygulayacaktır.

1000199990.webp

● Dosya İndirilenler klasörüne yerleştirilecektir. Dosyayı Android SDK Platform Araçları klasörüne taşıyın.
● Şimdi USB Hata Ayıklama ve OEM Kilidini Açma özelliklerini etkinleştirin ve cihazınızı USB üzerinden bilgisayara bağlayın.
● Ardından cihazınızın bootloader kilidini açın. İşlem tamamlandıktan sonra, aşağıdaki komutla cihazı Fastboot Moduna alın:
adb reboot bootloader

● Şimdi aşağıdaki komutu kullanarak dosyayı flaşlayın, dosyanıza uygun komutu kullanın:
fastboot flash boot patched_boot.img
fastboot flash init_boot patched_init_boot.img

● Ardından aşağıdaki komutu kullanarak root erişimi sağlanmış işletim sistemine yeniden başlatın:
fastboot reboot

● Şimdi Magisk Alpha'yı başlatın. Ek bağımlılıkların yüklenmesini isterse, Doğrudan Yükle > Yeniden Başlat seçeneğini seçin. Bütün işlemleri başarı ile bitirdiyseniz hepsi bu kadar.

1000199992.webp

Magisk Alpha cihazınıza yazılım güncellemesi indiriyor mu?​

Hayır, Magisk Alpha, "Dosya İndir ve Yama Uygula" özelliğini kullandığınızda cihazınıza yazılım güncellemesi indirmeyecektir.

Magisk Alpha, ürün yazılımından önyükleme veya başlatma önyükleme dosyasını çıkaracak mı?​

Magisk Alpha'ya indirme bağlantısını verdiğinizde, yazılımda init_boot dosyasının olup olmadığını tarar. Eğer varsa, Alpha onu çıkarır, yoksa boot.img dosyasını verir. Örneğin, iki indirme bağlantısı kullandım: Nothing Phone 2 [init_boot bölümü yok] ve Nothing Phone 3 [init_boot var]. Magisk Alpha bana Nothing Phone 2 için boot.img dosyasını ve Phone 3 için init_boot dosyasını verdi.

1000199994.webp

Magisk Alpha Hatası Desteklenmeyen İşlem Türü: SOURCE_COPY​

Magisk Alpha'da "Desteklenmeyen İşlem Türü: SOURCE_COPY" hatası alıyorsanız, bu artımlı bir OTA dosyası kullandığınız anlamına gelir. Lütfen ya tam ürün yazılımı [önerilir] ya da tam OTA dosyası için indirme bağlantısını sağlayın.

1000199996.webp

Bu, Magisk Alpha'daki "Dosya İndir ve Yama Yap" özelliğiyle ilgili kılavuzun tamamıdır. Ayrıca, bazı önemli SSS'leri de ele aldık. Yukarıda belirtilen adımlarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yorumlarda bize bildirin. En kısa sürede size bir çözüm sunacağız.

Ekli dosyalar

← Önceki Konu

Nasıl Yapılır?  Magisk Alpha ile Android Root Yapma Rehberi - Güncel Detaylı Anlatım

• CaN
  • Cevaplar: 0
Sonraki Konu →

Nasıl Yapılır?  Magisk Android 17'de Çalışmıyor mu? Kesin Çözüm Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 0
  • Etiketler Etiketler
    android root için magisk alpha kullanımı magisk alpha boot img yamalama nasıl yapılır magisk alpha dosya indirme işlemi magisk alpha download and patch a file rehberi magisk alpha ile root yetkisi alma yöntemleri
  • Geri
    Üst Alt