Haber WhatsApp, kendini imha eden sesli mesajları dünya çapında kullanıma sunuyor

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 426

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
1000059772_tekbilgin-android.jpg

WhatsApp, güvenlik ve gizliliğe odaklandığını vurgulayan bir başka adımla, özelliğin Android ve iOS'ta uygulamanın beta sürümünde yayınlanmasından birkaç ay sonra, Bir Kez Görüntüle sesli mesajlarını dünya çapında destekliyor

Bir Kez Görüntüle, WhatsApp'ın, alıcı tarafından yalnızca bir kez görüntülenebilen ve ekran görüntüsü alınamayan veya kaydedilemeyen fotoğraf ve videoları göndermek için uygulamadaki genel seçenek olarak adlandırdığı ve ilk olarak 2021'de kullanıma sunulan özelliktir. Artık sesli mesajları da kapsayacak şekilde genişletiliyor ( ancak bu durumda buna Bir Kez Dinle demek daha uygun olabilir mi?).

Tıpkı Bir Kez Görüntüle fotoğrafları ve videolarında olduğu gibi, Bir Kez Görüntüle sesli mesajının yanında "tek seferlik" simgesi bulunur ve oynatıldıktan hemen sonra alıcının cihazında kendi kendini imha eder. Beklediğiniz gibi bu, hem bireysel hem de grup sohbetlerinde paylaşılan sesli mesajlar için geçerli olacak. Bu mesajlara da uçtan uca şifreleme uygulanacak ancak bu, birisinin tek seferlik bir sesli mesaj bildirmesi durumunda WhatsApp'ın bu mesajlara erişmesini engellemeyecek.

Bir Kez Görüntüle sesli mesajlar 7 Aralık'ta yayınlanmaya başladı ve dünyadaki tüm WhatsApp kullanıcılarına ulaşması birkaç gün sürecek. WhatsApp'ın hem mobil hem de web/PC sürümleri bu özelliği alacak.

● UYGULAMA
 

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
Ekli dosyayı görüntüle WhatsApp_ta bir kez görüntülenen fotoğraf ve videolar nasıl gönderilir(1080P_HD).mp4


Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde göndermek istediğiniz her fotoğraf, video veya sesli mesaj için “bir kez görüntüle” özelliğini seçmeniz gerekir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderdiğiniz fotoğraf, video veya sesli mesajları daha sonra tekrar görüntüleyemezsiniz.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış bir fotoğraf, video veya sesli mesajın alıcı tarafından açıldığını görebilmeniz için alıcının okundu bilgisini etkinleştirmiş olması gerekir.

Gönderdiğiniz fotoğraf veya videolar alıcının Fotoğraflar ya da Galeri uygulamasına kaydedilmez.

Ayrıca alıcı “bir kez görüntüle” özelliğini kullanarak gönderdiğiniz hiçbir medyanın ekran görüntüsünü alamaz.

Not:
mDTpWxQkHlU.png
Yalnızca güvendiğiniz kişilere bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf, video veya sesli mesajlar gönderin.

mDTpWxQkHlU.png
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medya veya sesli mesajların başka yollarla kaydedilebileceğini lütfen unutmayın. Örneğin, alıcılar kamera veya başka cihazlar kullanarak bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderdiğiniz medyaların fotoğrafını ya da videosunu kaybolmadan önce çekebilir.

mDTpWxQkHlU.png
Gönderdiğiniz şifrelenmiş medyalar, gönderildikten sonraki birkaç hafta boyunca WhatsApp’ın sunucularında saklanabilir.

mDTpWxQkHlU.png
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış medyaların veya sesli mesajların alıcı tarafından şikayet edilmesi halinde ilgili medya ya da sesli mesaj WhatsApp’a iletilir. Mesajları şikayet etmeyle ilgili daha fazla bilgi edinin.

mDTpWxQkHlU.png
Siz veya alıcınız bir Android cihaz kullanıyorsanız bir kez görüntülendikten sonra kaybolan sesli mesaj ve mesaj sesi, yerel ekran kaydediciyle kaydedilebilir.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medya ve sesli mesajlar alma hakkında
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf, video veya sesli mesajları, gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmanız gerekir. Aksi taktirde, ilgili medya veya sesli mesaj süresi dolduğu için sohbetten silinir.

“Medyayı bir kez görüntüle” özelliği etkinken gönderilen veya alınan fotoğraf, video ya da sesli mesajları başka kişilere iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış ve yedekleme yapıldığı sırada henüz açılmamış olan medyalar ve sesli mesajlar, yedekleme dosyasından geri yüklenebilir. Fotoğraf, sesli mesaj veya video açılmışsa yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez.

Size bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderilmiş medyaların ekran görüntüsünü alamazsınız.
 
Etiketler
dünya çapında kullanıma sunuyor kendini imha eden sesli mesajlar whatsapp whatsapp gelişmeler whatsapp yenilik
Üst Alt