Haber Android 15 Beta Nisan ayında piyasaya sürülecek

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 238

CaN

admin
Mesajlar
1,523
Tepkime
4,764
Puanları
113
Konum
Türkiye
Android-15-Release-Timeline-1.jpg


Google şimdi Android 15'i test etmeye ve resmi sürümüne hazırlamaya hazırlanıyor. Ancak konu yakında çıkacak Android işletim sistemini test etmeye geldiğinde Google'ın takip ettiği bir zaman çizelgesi var. Zaman çizelgesi, kullanıcıların yaklaşan güncellemeyi erken deneyimlemek için kullanabileceği test yapılarını içerir. Google, Pixel serisi için Android 15 için Geliştirici Önizlemesi 1'i henüz piyasaya sürerken, herkes Android 15 konusunda heyecanlanıyor.

Android akıllı telefon kullanıcısıysanız ve Android 15'in yayın planını veya zaman çizelgesini öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz.

Android 15 Yol Haritası​

Android 15'in yayınlanma zaman çizelgesine geçmeden önce , işletim sisteminin takip ettiği üç ana aşama olduğunu bilmeniz gerekir. Geliştirici Önizlemesi, Beta sürümü ve son olarak kararlı sürüm var.

Android-15-Release-Timeline-2.jpg

Android 15 Geliştirici Önizlemeleri​

Android 14'ün önceki sürümünde de gördüğümüz gibi, başlangıçta Google'ın Pixel serisi için iki geliştirici önizleme ISO'su yapılmıştı. İlk geliştirici önizlemesi 16 Şubat 2024'te yayınlandı. Bu, yeni işletim sistemini test edebileceğiniz Android 15'in başlangıcıdır. Ancak bunun dengesiz olabilecek ve çeşitli sorunlar yaşanabilecek bir yapı olacağını unutmayın. Bu yüzden dikkatli bir şekilde yükleyin .

Mart ayında , Android 15 için ikinci geliştirici önizlemesini alacağız. Bu, şu anda Android 15'in geliştirici önizlemesi 1 sürümünde çalışan cihazlar için OTA güncellemesi olarak mevcut olacak. Android 15'in iki geliştirici önizlemesi yayınlandıktan sonra Android 15'in beta sürümü piyasaya sürülmeye hazır.

Android 15 Beta Sürümleri​

Google, Nisan ayında Android 15'in beta sürümünü test etmeye başlayacak . Beta sürümleri Temmuz ayına kadar, hatta bazen Ağustos ayına kadar devam edebilir. Her biri her ay yayınlanan 4 beta sürümü vardır. Android 15'in Nisan ve Mayıs aylarında yayınlanacak ilk iki betası, işletim sistemini erken benimseyenlere yönelik olacak. Bu yapılar hâlâ test edilmektedir ve bazı hatalar veya sorunlar içerebilir.

Android 15 beta 3'ten itibaren Google'ın yapılarına platform kararlılığı getirmesini bekleyebilirsiniz. Evet, Beta 3 ve Beta 4 oldukça kararlı olacak çünkü bunlar Android 15'in büyük sürümden önceki testlerinin son sürümleri. Bu iki beta Haziran ve Temmuz aylarında yayınlanacak. Google'ın I/O etkinliğinde tanıtılacak yeni özelliklerin Android 15'te kullanıma sunulacağı yer burasıdır.

Android 15'in beta sürümleri sırasında, birkaç telefon üreticisinin Android 15'in beta sürümünü yakın zamanda piyasaya sürülen belirli sayıda cihaza yayınladığını göreceksiniz. Bu sayede Google Pixel serisinin yanı sıra Android akıllı telefonlar da Android 15'in tadına hemen ulaşabilecek.

Android 15 Son Sürüm​

Android 15'in son kararlı yapısı Eylül veya Ekim aylarında yayınlanacak . Bu süre zarfında Google'ın yeni Pixel cihazlarının da Android 15 ile kutudan çıktığını göreceğiz. Kısa bir süre sonra diğer cihaz üreticilerinin yeni güncelleme garantisi verilen cihazlara Android 15'in kararlı sürümünü sunduğunu göreceğiz.

Android 15'in kararlı sürümü yayınlandıktan sonra, yakında cihazlarınız için aylık güvenlik güncellemelerinin kullanıma sunulduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte Pixel cihazları, daha sonraki bir tarihte diğer android akıllı telefonlara sunulabilecek veya sunulmayabilecek bir dizi Pixel'e özel özelliğin keyfini çıkarabileceğiniz bir özellik düşüşü güncellemesi alacaktır. Diğer OEM'ler gelecekte bu özelliği çoğaltabilecek ve kendi cihazları için bir güncelleme olarak yayınlayabilecektir.

Bu, Android 15'in 2024 çıkış planı hakkında bilmeniz gereken her şeyi tamamlıyor. Evet, Android akıllı telefonlar için yeni işletim sistemi, diğer birçok OEM'de daha geniş bir kullanılabilirliğin yanı sıra ilginç yeni özellikler, gizlilik ve güvenlik yükseltmeleri alacak. Orası. Android 15 ve onun masaya getirmesi beklenen yeni şeyler için heyecanlı mısınız? Aşağıdaki yorum bölümünde düşüncelerinizi paylaşın.
 
Etiketler
android 15 beta android 15 detaylar nisan ayında piyasaya sürülecek
Üst Alt