Root Magisk Uygulaması Nedir? | Nasıl Kullanılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 1,145

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,697
Puanları
113
Konum
Türkiye
Magisk Uygulaması Nedir? | Nasıl Kullanılır?

Size telefonunuzun fabrikadan çıktığı andan itibaren bir sistem koruma kilidi ile çıktığını ve bu kilidin onu nihai potansiyeline kadar kullanmanıza izin vermediğini söylersem, vu duruma tepkiniz nasıl olurdu? Telefonunuzun kontrollerinin tamamiyle sizin elinizde olduğunu ve bunun için cihazınızı root yani kök erişim iznini vermeniz gerektiğini bilmenizi isterim. Bunun için günümüzde yeni çıkan android cihazlarda en iyi çözümünü, Magisk Uygulaması sunuyor.

20220705_131948.png

Özetlicek olursak, Magisk sizin ve benim gibi acemilerin bile herhangi bir android cihazını bunun yardımıyla kolayca rootlayabileceği en güvenilir ve kullanımı kolay yazılımdır.

Cihazını SuperSU veya KingRoot gibi firmware'den rootlamış olan teknoloji meraklısı arkadaşlara gelince, artık değiştirmenin tam zamanı olduğunu söylemek isterim. Bunun neden daha önce kullandığınızdan daha güvenli bir platform olduğunu anlayacaksınız. Zaten en iyi root erişim iznini artık Magisk uygulaması sunmaktadır.

Dahili işlevlerle çalışmanız cihazınızın yönetim özelliklerine zarar verebileceğinden makaleyi okumadan önce ciddi bir not almanızı öneririz. Ayrıca oluşabilecek bütün problem ve olası arızalardan kendiniz sorumlu olduğunuzu unutmayınız.

Köklenme (Root) Nedir?

Kullanıcının sistem dosyalarına müdahale etmesini ve kullanıcının isteğine göre değiştirmesini sağlama işlemi genellikle yapımcılar tarafından engellendi.

Basit bir ifadeyle Root, android sisteminde mümkün özellikleri genişletmek için yeni bir kapı açmanın ve kullanıcıların yönetici düzeyinde ayrıcalıkları ellerine almalarına izin vermenin bir yolu olarak tanımlanabilir. Bu izinler ile cihaz yazılımınızda çok geniş çaplı düzenlemeler ve modifiyeler yapmanıza olanak sağlanmış olur.

Genellikle insanlar, işlem sınırlamasını genişletmek, pil tüketimini azaltmak için düşük performans göstermek ve sistem bölümünü değiştirmek için cihazlarını köklendirir.

Her zaman hacklemeye bağlıdır çünkü Root'tan sonra ortalama durumda alamayacağınız kapsamlı bir ayrıcalık listesine kolayca sahip olabilirsiniz yani Root erişim izni verilmiş cihazlarda sistem dosyaları erişime açık olduğu için erişimde sıkıntılar çıkabilir.

Köklü cihazlar için kullanılmak üzere yapılmış ve yalnızca sistem köklendirme izni vermişse erişebilen çeşitli uygulamalar vardır.

Çeşitli parçaları tek bir yönde hizalamanın doğru yolunu bilmiyorsanız, cihazınızı köklendirmek zaman alıcı bir iş olabilir. Bunun dışında piyasada root yetkisi veren farklı yazılım türleri bulunmaktadır.

Ancak kötü niyetli bir seçeneğe gitmek doğru seçim olmaz. Temiz bir yazılıma sahip olan ve güvenlik konusunda endişelenmenize gerek olmayan Magisk'i tercih edebilirsiniz.

Magisk Nedir?

Magisk , casus yazılım konusunda endişelenmeniz gerekip gerekmediğine bakılmaksızın, temelde Android cihazları köklendiren mükemmel bir köklendirme aracıdır . Piyasadaki en güvenli çözümdür. Piyasadaki en iyi Root erişim izni veren uygulamadır aslında.

20220705_141103.png


Magisk, sistemden ayrı olarak arabirim üzerinde çalışır ve Root sağlayan sistem dosyalarının dahili yapılandırmasını değiştiren diğer yazılımlardan farklı olarak hareket eder. Bu özellik bir zamanlar root denildiği zaman ilk akla gelen, SuperSU'da mevcut değildir ve bu nedenle teknoloji meraklıları için yüksek talep görmektedir.

Öte yandan, en iyi özelliğinden biriside güvenlik ilkesini ilk planda sağlar ve Android cihazları root ederlen kullanıcılarına güven verir.

Bu özelliklerin dışında, uygulamanın çarpıcı ve en popüler hale gelmesini sağlayan birçok özellik var. Özellikle, Kökü gizleyebilir, üçüncü taraf uygulamalarının kök özelliğini koruyabilir ve daha fazlasını yapabilir. Yani bazı uygulamalar Root erişimi olduğu fark ettiği zaman çalışmaz güvenlik ilkesi kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle. Fakat Magisk sayesinde Root erişimini gizleyebilir ve uygulamaların root erişimini kaldırabilirsiniz.

4H61Vo0.png
 

Ekli dosyalar

  • Magisk-24.2.zip
    11.3 MB · Görüntüleme: 15
  • Magisk-v24.2.apk
    10.4 MB · Görüntüleme: 12

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,697
Puanları
113
Konum
Türkiye

⚙️ Magisk'in Bazı Olağanüstü Özellikleri

Magisk, aşırı düzeyde övünebilecek birçok şeyle zengin özelliklere sahiptir ve kapsamlı listesi nedeniyle her özelliği burada anlatmaya vaktimiz yetmeyebilir. Ancak Magisk'i diğer yazılımlardan bu kadar farklı kılan tüm önemli özelliklerini size buradan kısa kısa bahsetmek isterim.

? Ücretsiz ve Açık Kaynak​

Tipik bir durumda, köklendirme yazılımı, geliştiricilerin yeni modüller ve uygulamalar geliştirmesine izin vermeyen kapalı bir kaynak biçimiyle gelir.

Ancak bu durum Magisk'te açık kaynak olduğu için gerçekleşmedi. Dünyanın herhangi bir köşesinden herkes yazılımı değiştirebilir ve kendi yazılımını yapabilir. Buna görede geliştirebilir. Uygulamada hersey ortadadır kodlarını görmek isteyen görebilir. Güvenilirlik konusunda bu kural bile çok büyük artı puan verir uygulamaya.

Sonuç olarak, kutudan çıkar çıkmaz daha kullanışlı ve geliştirici dostu hale gelir. Bu aynı zamanda internet üzerinden bu kadar erişilebilir olmasının nedenlerinden biri.

Biraz kodlama bilgisi ile herhangi bir uygulamanın kendi değiştirilmiş sürümünü de oluşturabilirsiniz. Diğer yazılımlardan farklı olarak, hiçbir ücret ödemeden gelen ek premium sınıf özelliklere sahiptir. Ücret ödemeden premium kullanım sunması zaten uygulamayı en çok cazip kılan özellikler arasına almaktadır.

? Sihirli Magisk​

Uygulama, sistemsiz bir arayüzde çalıştığı için Magisk'in sergilediği en iyi özellik olarak sayılabilir ve bir android cihazı rootlamanın en iyi yolu budur.

Bunun nedeni, sistemin herhangi bir dosyasına veya bölümüne müdahale etmemesidir. Tüm yan ürün sonuçları, önyükleme bölümünde gerçekleşir, bu da herhangi bir sistem dosyası değişikliği olmadığı anlamına gelir.

Diğer yazılımlara gelince, konfigürasyonlarında böyle bir şey sağlamadılar.

Ancak Magic Mount'ın yardımıyla, sistem bölümünde oluşturulan belirli bir değişiklik olmadığını söyler. Bu süreclerin sonucu, cihazınızın kullanıma hazır OTA güncellemelerini ve güvenlik düzeltme ekini almasıdır.

? MagiskSU​

MagiskSU'nun mükemmel özellikleri, her dönemde SuperSU'nun daha iyi geliştirilmiş bir versiyonu olduğunu ortaya koyan güzel yenilik ve özellikler ile bizlerin kullanımına sunulur. Örneğin, normal SuperSU ile elde edilemeyen düzenli kabul/reddetme izni ve çeşitli ayarlar ve hatta bunun da fazlasını bizlere kullandırır.

Bunun yanı sıra, modülleri tasarlamanıza izin veren basit bir arayüzle kendi modüllerinizi veya özel ROM'larınızı oluşturabilirsiniz. MagiskSU olmadan modülleri yayınlayamazsınız, bu nedenle daha iyi bir kullanıcı deneyimi için en yeni sürüme sahip olduğunuzdan emin olun.

Bazılarınız daha önceki günlerde bu özelliğin kaldırıldığını, ancak SuperSU standardı ile rekabet edebilmek için Magisk 11 güncellemesinde kullanıcının talebinin ardından geri getirildiğini bilmiyorsunuz.

O zaman neredeyse eşdeğer performans gösterecek şekilde tasarlandı, ancak şimdi daha da verimli çalışıyor.

? Magisk Gizle​

SafetyNet , Google tarafından kullanıma sunulana kadar her şey harika çalışıyordu . Bu yazılım ve MagiskHide birbirine bağlıdır. SafetyNet'i tetikleyebildikleri ve siz cihazı kökten çıkarana kadar çalışmayacakları için, Root'u bazı özel uygulamalardan gizlemek gerekli hale gelir.

Ama arkadaşlar bu konu ile uğraşmayacaksınız. Daha önce bahsedilen sorun Magisk Hide ile kolayca çözülebilir. Sadece ayara gitmeniz ve Gizle seçeneğini belirlemeniz ve App and Boom'u seçmeniz gerekiyor! Artık Kökünüzü uygulamalardan gizlediniz. Yani cihazınızın Root lu olduğunu bilmesi mümkün olmayacak.

Ayrıca günümüzde, bankacılık uygulamaları, üst düzey oyun uygulamaları vb. gibi gelişmiş özelliklere sahip uygulamalar, kök durumunu izlemenin yollarını geliştirmektedir. (SafetyNet'e benzer bir şey)

Köklü bir cihaz kullanıyorsanız, bazı uygulamalar çalışmayacaktır. Yine de bir şekilde girdiniz, rootlama nedeniyle mobil cihazınızda XYZ uygulamasına erişemediğinizi size bildiriyor.

Bu durumda, kök durumunu gizlerken Magisk Gizle seçeneğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

? Modül Deposu​

Herkes, teknoloji topluluğunun önemli bir bölümünün neden cihazlarını köklendirdiğini merak ediyor. Cevabı belli daha iyi özelleştirme sağlamak için Köklendirme, en iyi kişiselleştirilmiş deneyimi yakalamanın çok çeşitli türlerini ve bununla birlikte farklı yollar kullanmaya olanak vermektedir.

Magisk, arayüzü özelleştirmek için uygulanan modüllere dayanmaktadır. Modüllerin yardımıyla, istediğiniz şeyleri değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda, sadece birkaç tıklamayla kolayca ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Modül envanteri, telefonunuzun özel yapım görünmesi için daha uygun bir seçenek gibi görünüyor. En iyi modülü ve tercih ettiğiniz şeyleri seçebileceğiniz yüz binlerce özel ROM var.

Telefonunuza Google Pixel telefonu gibi harika bir görünüm vermek istiyorsanız, gününüzde cihazınıza uygulayabileceğiniz en iyi modüller hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
 
Mesajlar
3
Tepkime
3
Puanları
3
Güzel anlatım olmuş. Eline sağlık dostum.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
magisk magisk gizleme magisk indir magisk kullanım magisk nası kullanılır magisk nedir
Üst Alt