Android 13 tabanlı Samsung One UI 5 Beta'ya ilk bakış - Detaylar

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 589

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,688
Puanları
113
Konum
Türkiye
20220710_195326.jpg

Android 13 Beta, Samsung olmayan akıllı telefonlar için yayındayken, One UI 5 Beta geliştirmesi de devam ediyor. Yabancı kaynaklardan alınan bilgilere göre, Samsung'un Galaxy cihazları için Android 13 Beta programını üçüncü haftada başlatması muhtemelken , One UI 5 Beta tasarımına ve kullanıcı arayüzü değişikliklerine ilk bakışı gelin hep birlikte yapalım...

Samsung One UI 5 İlk Bakış​

Konuya başlamadan önce, kullanılan ekran görüntülerinin bir sızıntı olduğunu ve netlik ve resmi haber üretici firma tarafından paylaşılınca netlik kazanacağını belirtmek isterim. Bu nedenle, yeni özelliklerin eklenmesinin yanı sıra Genel Beta ve Resmi yapı ile kullanıcı arayüzünün tasarımı daha da değişiklikler ve tasarım düzenlemeleri yapılacaktır. Bunu unutmayın.

Yeni Bildirim Tasarımı​

One UI 4.1 ile karşılaştırıldığında, One UI 5'in bildirim tasarımı biraz değiştirildi. Yeniden tasarlanmış bir tasarım dilinin yanı sıra, en yeni One UI sürümü, bildirim gölgesinin opaklığında ve hızlı ayarlarda küçük değişikliklerin yanı sıra bildirimler için yeni simgelere sahiptir.

Piksel izin iletişim Kutuları​

Google ve Samsung'un işbirliği düzenli olarak yeni zirvelere ulaşıyor ve en son örneği yazılım departmanında da görebiliyoruz. Bu iki firmanın aralarındaki ilişki haliyle cihazlarada yansıyor. Samsung, kendi sistem materyalleri öğesini tasarlamak yerine, stok Android'de bulunan ve One UI 5 dağıtım sürecini hızlandıracak olanı kullanıyor gibi görünüyor. Böylece daha kısa sürede daha kesin bir durum ortaya çıkıyor.

samsung-one-ui-5-changes-img-1.jpg

Görüntülerden Metin içeriği alabilen, Klavye OCR​

Samsung Galeri, metin içeriğini görüntülerden çıkarmanıza izin veriyor, böylece istediğiniz yerde kopyalayıp kullanabilirsiniz. Bunu mümkün kılmak için şirket, görüntülerdeki metni algılayan ve alttaki düğmeyi kullanarak metin çekmenizi sağlayan OCR'yi (Optik Karakter Tanıma) ekledi. Böylece daha verimli ve birçok kolaylık sağlayan bir özellik eklenmiş olacak.

Klavye OCR'si: Tam olarak iOS'tan kopyalanan One UI 5.0'ın yeni Klavye OCR özelliği, metin çıkarmayı seçmenize ve ondan metin alıp herhangi bir metin alanına yerleştirmek için kamerayı herhangi bir şeye tutmanıza olanak tanır. Ayrıca, özelliğin iOS'tan daha iyi hale getirmek için verimli değişiklikler eklemesini umuyoruz. Böylece şimdiden merak uyandıran yenilikçi bir özellik One UI 5 de bizleri bekliyor olacak.

Güvenlik ve Gizlilik Merkezi​

Google Pixel cihazları, Android 13 güncellemesiyle yeni bir güvenlik ve gizlilik merkezine sahip olurken, Samsung, One UI 5 güncellemesiyle alacağınız Galaxy cihazları için de bunu oluşturdu. Her şeye kolayca erişebilmeniz için tüm hesaplarınızı, şifrelerinizi, güvenlik ve gizlilik özelliklerini tek bir ekranda sunmayı planlıyor.

Çoklu görev hareketleri​

Laboratuvarlar bölümü, artık One UI 5.0 ile eklentiler alan Galaxy tüketicilerine ek özellikler getiriyor. İlk derlemede, özelliğe erişmek ve çoklu görev yapmak için artık iki seçenek var.

Android 13'e yükselttikten sonra Samsung tüketicileri şunları yapabilecek:
  • Bölünmüş görünüme erişmek için ekranın altından iki parmağınızla yukarı kaydırın.
  • Açılır pencere oluşturmak için sağ üst köşeden içeri kaydırın.
samsung-one-ui-5-changes-img-2.jpg

Diğer Değişiklikler​

  1. Samsung Notes'ta yeni bir işbirliği ile daha verimli bir not defteri uygulaması.
  2. Hızlı ayarlarda şu anda aktif olan uygulamaları görebilme.
  3. Telefon hakkında sayfası artık cihazın görüntüsünü göstericek.
  4. Ayarlarda UWB geçiş eklendi.

One UI 5, bu yıl içinde cihazlara dağıtılacak​

Umuyoruz ki Samsung, bu ay amiral gemisi Galaxy cihazları için One UI 5 Beta programını başlatacak ve iki ila üç aylık testler, Galaxy cihazları için Stable Android 13'ü dağıtmasını sağlayacak. Aşağıda bağlantısı verilen makalelerimiz aracılığıyla One UI 5 Beta etkinliği hakkında daha fazla ayrıntıya göz atabilirsiniz
 
Mesajlar
11
Tepkime
11
Puanları
3
Makalede geçen olayları okurken yeni özellikler heyecan yaratmıyo değil. S22 kullanan biri olarak bekliyorum sabırsızlıkla.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android android 13 detaylar one ui 5 samsung samsung arayüz
Üst Alt